Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

На координаційній нараді у Полтавській місцевій прокуратурі обговорили стан боротьби зі злочинністю у місті Полтаві та Полтавському районі

На координаційній нараді у Полтавській місцевій прокуратурі обговорили стан боротьби зі злочинністю у місті Полтаві та Полтавському районі

7 лютого на координаційній нараді в Полтавській місцевій прокуратурі під головуванням керівника Миколи Дубинки, правоохоронці обговорили стан протидії злочинності на території міста Полтави та Полтавського району упродовж 2017 року.

Учасники наради констатували, що, загалом, вдалося досягти зниження рівня злочинності. Менше обліковано особливо тяжких, а у Полтавському районі і тяжких злочинів. Знизилась кількість кримінальних правопорушень проти життя та здоров’я особи, злочинів проти статевої свободи, розбоїв, грабежів, шахрайств, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод громадян, безпеки виробництва.

Відбулося зменшення кількості злочинів, вчинених неповнолітніми та за їх участю.

Знизилась кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння.

Активізовано роботу щодо виявлення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків, особливо щодо виявлення фактів збуту наркотичних засобів. Виявлено 86 таких злочини (у 2016 – 17).

Однак, як зазначив керівник Полтавської місцевої прокуратури Микола Дубинка, попри вжиті правоохоронними органами заходи, спрямовані на зміцнення законності, ефективність роботи не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення та криміногенній ситуації, що склалася.

Рівень злочинності на 10 тис. населення по місту є найвищим в області та становить 224 злочини, у Полтавському районі – 151 злочин (по області 160).

По місту Полтаві протягом 2017 року зареєстровано 13 умисних вбивств (проти 9 у 2016 році), 13 кримінальних правопорушень за фактами нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що на 5,9% більше, ніж 2016 році. У структурі злочинності три четвертих складають злочини проти власності.

З огляду на окреслену проблематику, члени наради прийняли ряд узгоджених заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби зі злочинністю в місті Полтаві та Полтавському районі.

Перейти до вмісту