Ви тут:
Прес-релізи Суспільство Україна 

Мінрегіон встановив рівень кошторисної зарплати у будівництві на 2018 рік

Мінрегіон встановив рівень кошторисної зарплати у будівництві на 2018 рік

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України визначило орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати у 2018 році на рівні 5500-7800 гривень. Він використовується при визначенні вартості об’єктів будівництва, що фінансуються із залученням бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, а також кредитів під державні гарантії.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

«Орієнтовний розмір кошторисної зарплати на 2018 рік при визначенні вартості будівництва із залученням державних коштів складає 5500-7800 грн, про що надіслано відповідні листи регіонам та розміщено інформацію на сайті Міністерства», — сказав він.

У розрахунку було враховано дані підрядників щодо надбавок і доплат, розмір прожиткового мінімуму у 2018 році та відповідні пропозиції обласних державних адміністрацій.

Парцхаладзе також додав, що зараз є пропозиція в рамках децентралізації відійти від практики централізованого розрахування фіксованої кошторисної заробітної плати. Наразі Мінрегіон планує внести зміни до Порядку визначення кошторисної заробітної плати при обчисленні вартості будівництва та інших нормативних документів з ціноутворення у будівництві в частині спрощення процедури складання інвесторської кошторисної документації для покращення інвестиційного клімату та дерегуляції будівельної галузі.

Розмір кошторисної зарплати у будівництві враховується замовниками (інвесторами) при визначенні вартості будівництва на стадії розроблення проектної документації. По кожному конкретному об’єкту замовники будівництва приймають рішення щодо рівня кошторисної заробітної плати у складі вартості будівництва, виходячи з його виду та особливостей здійснення будівельних робіт на об’єкті. Визначена вартість будівельних робіт стосується нового будівництва, реконструкції, реставрації, капітального ремонту та технічного переоснащення.

Нагадаємо, у 2017 році орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати у будівництві складав від 3590 до 5500 гривень, що відповідало середньому розряду складності робіт у будівництві 3,8 при виконанні робіт у звичайних умовах.

Перейти до вмісту