Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Матері загиблого поліцейського Валерія Боняківського вручили Книгу пам’яті

Матері загиблого поліцейського Валерія Боняківського вручили Книгу пам’яті

Під час робочої наради у відділенні поліції № 1 міста Полтава, яку проводив куратор підрозділу – начальник відділу комунікації ГУНП в Полтавській області Юрій Сулаєв, матері загиблого у зоні проведення АТО працівника поліції Марії Карпівні Боняківській вручили Книгу пам’яті МВС. Про це повідомили у ГУ НП у Полтавській області.

До Книги увійшли 420 реальних історій життя, героїчних подвигів під час неоголошеної війни та загибелі захисників України – працівників поліції і міліції, нацгвардійців, прикордонників та рятувальників. На жаль, декілька сторінок у цій книзі належить і сину Марії Карпівни – Валерію Боняківському, який у жовтні 2014 року, рятуючи підлеглих під час артилерійського обстрілу, загинув під Пісками.

Особовий склад відділення поліції хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих у боях за незалежність України воїнів та висловили щирі співчуття матері загиблого полтавця. 

«Ніщо не може вгамувати біль матері за загиблим сином, – зазначив Юрій Сулаєв. – Але ця людина, як і тисячі інших патріотів, загинули за святу справу – захищаючи рідну землю. Ці люди уже ввійшли до історії незалежної України, про них будуть пам’ятати, на їхньому прикладі будуть виховувати прийдешні покоління українців».

На завершення зустрічі Марія Карпівна розповіла працівникам поліції про життєвий шлях сина, а також презентувала свою книгу «Кабул»: шлях мужності», у якій спогадами товаришів по зброї розповідається про службу Валерія у зоні АТО.

Перейти до вмісту