Ви тут:
Оголошення Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Кременчужани мають можливість пройти курс професійної реабілітації у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації осіб з інвалідністю

Кременчужани мають можливість пройти курс професійної реабілітації у  Всеукраїнському центрі професійної реабілітації осіб з інвалідністю

Центр здійснює свою діяльність за стандартами Міжнародної організації праці, провідних реабілітаційних установ європейський країн, має навчально-методичну та матеріально-технічну бази, оснащений за принципами безбар’єрності та всюдидоступності. Про це повідомляє Кременчуцька міська рада.

 На професійну реабілітацію до центру приймаються особи з інвалідністю з різними нозологіями.
Житлові корпуси та навчальні класи повністю оснащені з урахуванням потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями. Слухачі проживають в 1 та 2-місних кімнатах з усіма зручностями. На кожному поверсі постійно чергує соціальний робітник. На території Центру працює продуктовий та промисловий магазин, де слухачі можуть замовляти товари.
Всі заходи з професійної реабілітації, в т.ч. проживання та харчування для осіб з інвалідністю здійснюється безоплатно за рахунок Державного бюджету України. Під час навчання слухачі мають змогу проходити лікувальні процедури, відвідувати масажний кабінет, тренажерний зал, брати участь у виховних та розважальних заходах.
Після закінчення навчання слухач отримує свідоцтво Державного зразка про набуття робітничої професії.
В центрі проводиться навчання з 9 професій: оператор комп’ютерного набору, секретар, бджоляр, швачка, вишивальниця, соціальний працівник, автослюсар, взуттяр, перукар – моделєр.

Порядок направлення до Центру:

Особи з інвалідністю звертаються до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації та подають пакет документів: заяву про вступ до Центру, копія документа про освіту, медичну довідку за формою № 086/О, виписку з особової амбулаторної картки стосовно динаміки інвалідизуючого захворювання за останні 2 роки, довідку МСЕК про встановлення групи інвалідності; індивідуальну програму реабілітації, паспорт, документ, що підтверджує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, дві фотокартки розміром 3×4 см., рекомендації центру зайнятості за результатами наданих профорієнтаційних послуг, у тому числі щодо вибору професії із зазначенням актуальності на ринку праці.

Умови забезпечення в Центрі

Особа з інвалідністю, яка проходить професійну реабілітацію в Центрі, забезпечується безкоштовно:
– професійним навчанням за робітничою професією;
– заходами з соціально-психологічної реабілітації;
– заходами з медичного супроводу;
– медикаментами і лікарськими засобами згідно чинного законодавства;
– харчуванням (загальний стіл, перша та дев’ята дієти);
– проживанням в житлових корпусах Центру.
Особи на візках та з вадами ходи безкоштовно забезпечуються транспортом Центру для підвезення їх до Центру з вокзалів міста Києва та в зворотньому напрямку.
Особам, які виконали вимоги державної кваліфікаційної атестації, після завершення навчання присвоюється освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» з набутої професії відповідного розряду (категорії) та видається свідоцтво державного зразка.
Бажаючим пройти курс професійної реабілітації в Центрі слід звернутися за направленням до управління соціального захисту населення:
– мешканців Автозаводського району м. Кременчука, за адресою: проспект Свободи, 66, кім. 15, (тел. 791026);
– мешканців Крюківському району м. Кременчука, за адресою: вул. І. Приходька, 90, кім. 118 (тел. 62195).
Адреса Центру: 07352, с. Лютіж, Вишгородський район, Київська область
Тел/факс: (04596) 4-00-10, 4-00-11 
 

 

Перейти до вмісту