Ви тут:
Полтавщина Р Суспільство 

Ілля Кива у Полтаві пообіцяв перемогти корупцію, націоналізувати енергетичний комплекс та навести залізний порядок

Ілля Кива у Полтаві пообіцяв перемогти корупцію, націоналізувати енергетичний комплекс та навести залізний порядок

Голова Соціалістичної партії України 25 лютого відвідав Полтавщину, щоб представити голову міського осередку СПУ Сергія Чередніченка та презентувати оновлену партійну структуру.

За його словами, партія очистилася від зрадників, брехунів та популістів і готова до політичної боротьби на лівому фланзі. Саме для недопущення проросійських сил у СПУ, Ілля Кива влітку очолив соціалістів.

«Ми довго формували ту команду, яка дійсно буде працездатна, буде захищати і відстоювати інтереси полтавців. Моє завдання, як керівника, полягало в тому, щоб зробити партію, в першу чергу, патріотичною і відданою українській державності. Адже лівий фланг спочатку формувався як плацдарм для проросійських сил – в умовах війни важливо було не допустити цього. Ми вичистили партію і почали відроджувати первинні організації. Вони стануть стрижнем структури, яка буде відстоювати інтереси народу: підвищення соціальних стандартів, соціальної захищеності і наведення залізного порядку», – заявив голова СПУ, пообіцявши безкомпромісну боротьбу із корупцією, продажними чиновниками та ненажерливими олігархами.

Ілля Кива наголошує, що соціалісти і популізм речі не сумісні. Оскільки саме реальними діями мають намір нарощувати політичні м’язи. Для початку треба небагато — націоналізувати енергетичний комплекс, щоб знизити вбивчі тарифи для людей. Та припинити чиновницькі розкрадання через фонд соцстрахування. Це завдання, які можна здійснити через Верховну Раду України за один день. Але для цього у Парламенті повинні бути патріотичні люди. Саме тому СПУ буде йти на вибори до Верховної Ради.

Історія з війною на сході, з корупцією – всього лише наслідок безкарності, як щодо зради, здачі інтересів, так і розкрадання бюджету. Тому наше завдання – участь у парламентських виборах і повернення довіри, а значить захист позиції українського народу у Верховній Раді. У нас є можливість, сила, потенціал. Але для цього ми повинні сформувати працездатну, живу, принципову, патріотичну команду”, – відзначив Ілля Кива.

Лідер соціалістів наголошує, що наразі веде активне партійне будівництво – відроджує первинні осередки СПУ. До лав партії приходять справжні патріоти, молоді, ефективні та дієві люди. Ілля Кива представив голову міської організації СПУ Сергія Чередніченка. Команда політика в першу чергу відома тим, що виступає проти збільшення вартості проїзду у міському транспорті. І добилася на окремих маршрутах зниження вартості із 5 до 4 гривень за рахунок припинення корупційної складової, яку запровадила полтавська влада.

Щомісячно кожна маршрутка виплачує по 10 тисяч гривень хабара”, – відзначив Ілля Кива.

На що Сергій Чередніченко додав, що після затримання головного перевізника Полтави і його звільнення під домашній арешт, ця сума зросла до 10800 гривень.

Ілля Кива обіцяє разом із командою припинити корупційні схеми у транспортній галузі.

Зараз ми боремося із корупцією в транспортній галузі.  Наші автобуси працюють за антикорупційною програмою. Ми довели, що знизити ціни на проїзд —  можливо. Зупинки повинні мати назву, повинні бути графіки руху, ми повинні зменшити перенасичення маршрутками. Потрібно розвивати місцевих перевізників і вливати гроші в місцевих підприємців. Та поки для нас головне — сформулювати сильну команду. Ми обов’язково презентуємо повний склад нашої партії і будемо з нуля відбудовувати партійні організації», —  заявив Сергій Чередніченко.   

Лідери СПУ побували також на ринку “Хитрий”, що в районі Південного вокзалу. Це ще один приклад реальних справ місцевої команди. Кілька років тут велася стихійна торгівля із землі, було заблоковано рух громадського транспорту. Зусиллями Сергія Чередніченка, ринок вдалося перенести у пристосоване місце і торгівля ведеться цивілізовано. Подібним чином СПУ збирається навести залізний порядок в межах усієї України.

Перейти до вмісту