Ви тут:
децентралізація Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Децентралізація – нові можливості для полтавських громад

Децентралізація – нові можливості для полтавських громад

У Піщанській об’єднаній територіальній громаді у рамках проекту ПУЛЬС, який реалізує Асоціація міст України, відбувся важливий для громади захід: «Децентралізація. Нові можливості вирішення питань місцевого значення». Співпрацю пілотних громад координує партнер проекту PULSE – IREX.

На заході, який відбувся в приміщенні бібліотеки, виступили представники органів місцевого самоврядування, комунального підприємства, директори шкіл, старости, а також консультант з правових питань Полтавського РВ АМУ Олександр Полупан. Він, зокрема, детальніше зупинився на питанні перебігу процесу децентралізації в країні, розповів про стан формування ОТГ у Полтавській області, виклики й можливості, з якими стикаються новостворені об’єднані громади та які шляхи подолання труднощів, зокрема законодавчих.

Загалом, як зазначив заступник голови Піщанської ОТГ Василь Компанієць, основну увагу присутніх закцентували на трьох аспектах: децентралізація що це і для чого, які кошти ми отримаємо і які проблеми зможемо вирішити.

– Одна з проблем, яку ми вже почали вирішувати на місцевому рівні – проблема поводження з твердими побутовими відходами. Перший крок  зроблений – закуплені контейнери для сміття, нині комунальне підприємство «Комунсервіс», яке діє на території громади, активно підписує договори з населенням про вивезення ТПВ. У цьому напрямку проводимо просвітницьку роботу зі школярами, – розповів Василь Компанієць.

Альона Міщенко, спеціаліст відділу економічного розвитку, інвестицій та торгівлі виконкому Піщанської сільської ради, розповіла про проектну діяльність як додатковий ресурс до залучення інвестицій в громаду для вирішення питань місцевого значення.

Перейти до вмісту