Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Депутати розглянули виконання обласної Програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2015-2019 роки

Депутати розглянули виконання обласної Програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2015-2019 роки

7 лютого під головуванням Олександра Алексюка відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму. У засіданні взяли участь перший заступник голови обласної ради Євгеній Холод, заступник голови обласної ради Анатолій Ханко, депутати обласної ради: Іван Близнюк, Владислав Мостовенко, Сергій Сазонов, Ігор Скляр, Олег Діденко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласної ради.

У порядку контролю депутати розглянули виконання обласної Програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на 2015-2019 роки у 2017 році та визначення пріоритетних напрямів у 2018 році. Як зазначив заступник начальника відділу у справах сім’ї та молоді Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Лелюк, в рамках Програми проведено понад 200 тематичних заходів у співпраці з громадськими організаціями. На їхню реалізацію з обласного бюджету спрямовано 1275 тис. грн., зокрема, на заходи, спрямовані на популяризацію сімейних цінностей, попередження насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, виховання у молоді почуття патріотизму. Цю інформацію комісія взяла до відома.

Було заслухано, обговорено та взято до відома інформацію начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Буцького про виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань молодіжної політики, спорту та туризму від 14.12.2017 року щодо підготовки списку заявок на будівництво сучасних спортивних майданчиків зі штучним покриттям у 2018 році та розробки проекту Положення про утримання та експлуатацію спортивного майданчика зі штучним покриттям. За його словами, на сьогодні від органів місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування надійшло 63 заявки на облаштування в територіальних громадах спортивних майданчиків зі штучним покриттям, які внесені до загального списку. Фахівцями Управлінням розроблено Правила експлуатації майданчиків для ігрових видів спорту., які будуть надіслані користувачам.


Комісія розглянула та підтримала проект рішення «Про надання згоди на прийняття майна у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Полтавської області», заслухала звіт про роботу директора комунального закладу дитячо-юнацька спортивна школа «Олімпійські надії» Полтавської обласної ради Анатолія Демчука та погодила переукладення з цим керівником трудового контракту.

Перейти до вмісту