Ви тут:
PROвсе Суспільство 

День святого Валентина: 12 ідей для романтичної подорожі Україною

День святого Валентина: 12 ідей для романтичної подорожі Україною

День святого Валентина – одне з найбільш довгоочікуваних свят усіх закоханих пар. У цей день прийнято зізнаватися у своїх почуттях, робити один одному милі подарунки та влаштовувати приємні сюрпризи.

Один із найбільш безпрограшних варіантів здивувати свою другу половинку – організувати спонтанну подорож в одне з найромантичніших місць країни. Про те, де можна стати чоловіком і дружиною на один день, попросити благословення у того самого Святого Валентина, офіційно зареєструвати шлюб за годину або просто насолодитися романтичною вечерею за келихом найкращого вина, розповіли на сайті Юамодна, використовуючи матеріали ресурсу zruchno.travel.

1. Галерея з еротичним живописом у музеї SexEdMuseum

Якщо День святого Валентина цього року вам випало провести в Києві, пропонуємо відвідати зі своєю половинкою новий заклад – Музей сексу.  Музей планують відкрити вже цієї весни, а ось у День всіх закоханих тут буде галерея з еротичним живописом і кафе SexEdCoffee, де можна буде організувати невелику романтичну вечерю. Заклад буде  на Подолі, але точну адресу назвуть ближче до відкриття. Цікаво, що подібні музеї сексу вже давно є в багатьох країнах світу, а ось у столиці України такий відкриється вперше. Організатори зазначають, що SexEdMuseum стане не стільки розважальним місцем, скільки освітнім.

Коли: 14 лютого
Де: Київ, Поділ

2. Мюзикл Notre Dame de Paris

Ще один спосіб провести День закоханих так, щоб вражень залишилося на рік уперед, – відвідати грандіозну виставу Notre Dame de Paris, яка буде проходити в столичному Палаці “Україна” всього три дні. Мюзикл являє собою знайому історію безсмертного кохання за романом Віктора Гюго “Собор Паризької Богоматері” в новій обробці. На глядачів чекає дійсно масштабна вистава, в якій задіяно 150 акторів і 30 тонн професійного світлозвукового обладнання. Мюзикл по праву вважається одним із найкращих і улюблених глядачами: скільки б його не ставили, кожен раз ця подія стає справжньою сенсацією.

Коли: з 14 по 16 лютого
Де: Київ, Велика Васильківська вулиця, 103

3. Весільний рекорд у Кам’янці-Подільському


Провести день незвично і стати свідками найкрасивішої і найромантичнішої події початку цього року, можна в середньовічному місті-фортеці над річкою Смотрич. На головній площі стародавнього Кам’янця-Подільського, зберуться закохані пари з усіх куточків України, щоб сказати один одному “так” і з’єднати свої серця узами шлюбу. Цей захід може увійти до Книги рекордів України як наймасовіша реєстрація шлюбу на одній локації. Закоханим парам-учасницям, які приїдуть у Кам’янець з інших міст, організатори підготували особливий подарунок – першу шлюбну ніч у найкращих готелях міста.

Коли: 14 лютого
Де: Хмельницька область, Кам’янець-Подільський, площа Польський Ринок

4. “Ігристий рекорд” в Одесі


Ще один незвичайний рекорд планують встановити в День закоханих в Одесі. 14 лютого, рівно о 14 годині 14 хвилин, на набережній пляжу “Ланжерон”, закохані пари відкриють одночасно 200 пляшок ігристого вина. На заході будуть присутні представники Національного реєстру рекордів України, які офіційно зафіксують рекорд. Взяти участь у цьому незвичайному заході, може кожен охочий безкоштовно, зареєструвавшись. Єдина обов’язкова умова – вік учасників повинен бути більше 18 років. Також організатори просять одягнути у цей день якийсь елемент одягу червоного кольору. Крім пляшки ігристого, кожна пара, яка взяла участь у рекорді, отримає два квитки на виставу в дельфінарій “Немо”.

Коли: 14 лютого
Де: Одеса, набережна пляжу “Ланжерон”

5. Екскурсія на виноробню “Колоніст”


Так вдало збіглося, що 14 лютого – це не тільки День усіх закоханих, а ще й свято початку обрізки виноградної лози. Цього дня, виноробня “Колоніст” організовує традиційне свято болгарських виноробів “Трифон Зарезан”, історія якого сягає далеко в античні часи. Із самого ранку гостей зустрінуть легким сніданком у дегустаційному залі, після чого відвезуть на виноградники, де буде відбуватися символічний початок обрізки лози та її освячення. Зігрітися закоханим запропонують глінтвейном і національними закусками. Також у програмі свята цікаві екскурсії виноробнею і знайомство з технологічними секретами виробництва вин, розповідь про традиції та культуру місцевих жителів – етнічних болгар. А на закінчення – смачна вечеря з національних бессарабських страв у камінному залі виноробні.

Коли: 14 лютого
Де: Одеська область, Болградський район, село Криничне

6. Рекорд валентинок у Харкові


Якщо шлюб вже офіційно зареєстрований, а шампанське – не найулюбленіший напій, але участь у рекорді все ж таки прийняти дуже хочеться, є ще одна можливість. У День святого Валентина в Харкові планують встановити свій рекорд – “Найбільша кількість валентинок, надісланих з однієї адреси”. Взяти участь у ньому може абсолютно кожен. Для цього достатньо прийти до торгово-розважального центру “Французький бульвар”, отримати там безкоштовну валентинку, написати вітання близькій людині та кинути її у спеціальний ящик. Після встановлення рекорду всі валентинки будуть надіслані адресатам. Також цього дня на території “Французького бульвару” запланована яскрава шоу-програма з конкурсами, інтерактивними розіграшами призів і тематичним концертом симфонічного оркестру.

Коли: 14 лютого
Де: Харків, вулиця Академіка Павлова, 44-Б


7. Нічна екскурсія “Романтика і містика Лучеська”


Здійснити романтичну прогулянку нічним Луцьком, пропонує туристичне агентство “Патріот”. Театралізована екскурсія “Романтика і містика Лучеська” познайомить гостей з історією міста, відкриє його містичний бік, залишивши після себе незабутні враження. Екскурсія розпочнеться на Братському мосту, де закоханих зустріне привид польського поміщика Станіслава Хрустеля. Під час прогулянки він розповість історію свого життя, розбавить серйозну атмосферу веселими жартами, прочитає щось із поезії й обов’язково пригостить незвичайним напоєм для закоханих “Нектар любові”. А найуважніші пари отримають від привида невеликі приємні сувеніри на пам’ять. Особливу романтику вечору додадуть смолоскипи і старовинні ліхтарі, які будуть освітлювати дорогу під час екскурсії.

Коли: 14 лютого
Де: Волинська область, Луцьк

8. До святого Валентина в Самбір


Для невеликого міста Самбора на Львівщині, День святого Валентина має особливе значення, оскільки саме там, у старовинній церкві Різдва Пресвятої Богородиці, зберігаються мощі того самого Валентина, який поплатився життям за проведення таємних вінчань у Римі. Щорічно сюди приїжджають закохані пари з усієї України та інших країн, щоби попросити благословення на шлюб. На честь свята в місті організовують тематичні флешмоби, ярмарок та концерт. Відвідавши храм, можна прогулятися центральною частиною Самбора, де знаходяться костел Іоанна Хрестителя (до речі, найвища споруда міста) і костел Святого Станіслава з діючим органним залом – 14 лютого там відбудеться концерт класичної музики. На завершення прогулянки, можна піднятися на 40-метрову ратушу, звідки відкривається гарний вид на все місто, а також посидіти на “Лавці закоханих” на площі Ринок.

Коли: 14 лютого
Де: Львівська область, Самбір

9. Подорож “Тунелем кохання”


“Тунель кохання” по праву можна назвати одним із найромантичніших місць України. Знаходиться він у невеликому селищі Клевань Рівненської області. Неймовірна романтична атмосфера щорічно приваблює сюди сотні закоханих пар з усієї країни. Найбільш вражаючим тунель виглядає в теплу пору року, але якщо випаде достатня кількість снігу, чарівні фотографії тут можна зробити й узимку. У День святого Валентина романтичний одноденний тур до “Тунелю кохання” пропонує здійснити клуб подорожей “Мандрівник”. Окрім “Тунелю”, на закоханих чекають захоплююча екскурсія Дубенським замком. і Тараканівським фортом, безліч цікавих фактів, історій та легенд і, звичайно, смачний обід.

Коли: 14 лютого
Де: виїзд зі Львова – Клевань – Дубно – Тараканів – Львів

10. Романтика у Львові


Львів романтичний у будь-яку пору року, тому податися сюди в День святого Валентина – одне з найбільш вірних рішень. Можна просто погуляти красивими вуличками міста або замовити романтичну вечерю в затишному ресторані, а можна відвідати один із тематичних заходів, які будуть проходити у Львові в День закоханих. Наприклад, Львівська філармонія влаштовує великий концерт з академічним камерним оркестром, а в Оперному театрі відбудеться грандіозний концерт під назвою #project LOVE. А якщо наміри закоханих серйозні, поїздка до Львова може стати по-справжньому доленосною, адже у цьому чарівному місті є відразу три локації, де можна одружитися за один день: аеропорт “Львів”, музей під відкритим небом “Шевченківський гай” та стадіон “Арена Львів”.

11. Вечір для закоханих у замку Сент-Міклош


Ще один вельми нестандартний спосіб провести День усіх закоханих – податися до Закарпаття на романтичну екскурсію в середньовічний замок Сент-Міклош. За свою довгу історію ця фортеця змінила чимало господарів, а нині вона належить художнику Йосипу Бартошу. У святковий День святого Валентина в замку організовують романтичну зустріч “Вечір для закоханих”. На гостей чекає захоплююча факельна екскурсія фортецею, під час якої гостям розкажуть про неймовірну історію кохання прекрасної княгині Ілони Зріні, за розвитком якої стежила вся західноєвропейська знать. Також у програмі вечора перегляд фільму “Привид опери” і безпрограшна лотерея.

Коли: 14 лютого
Де: Закарпатська область, Мукачівський район, селище Чинадійово

12. Весілля на один день у Вінниці


Тим, хто тільки почав замислюватися про такий важливий крок, як одруження, пропонуємо для початку відвідати Вінницю. Чому? А тому, що саме там можна стати чоловіком і дружиною лише на один день. На честь Дня святого Валентина, тут щорічно проводять романтичну акцію “Давай одружимося на один день”. Цього святкового дня, на Європейській площі, на всіх закоханих пар, які попередньо заявили про участь, буде чекати Святий Валентин. Він і допоможе зареєструвати закоханим їхній шлюб на один день і навіть видасть спеціальне свідоцтво. Після зізнання в любові та поцілунку, на всіх закоханих чекатимуть приємні подарунки, серед яких – вечеря в ресторані та романтична поїздка. Звичайно, не обійдеться свято і без весільних фото на пам’ять. На додаток можна замовити романтичну екскурсію на ретро-трамваї.

Коли: 14 лютого
Де: Вінниця, Європейська площа

До речі, подібну акцію вперше цього року планують провести і в Івано-Франківську. У День святого Валентина в центрі міста відбудеться чарівне романтичне дійство: всі пари, які заздалегідь встигнуть зареєструватися, зможуть отримати свідоцтво про шлюб, яке буде дійсним тільки цього дня. На закоханих чекає цікава розважальна програма, кожна пара-учасниця отримає безкоштовні квитки в нічний клуб, а пара-переможниця – сертифікат на романтичну вечерю.

Перейти до вмісту