Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Бюджетні кошти слід розподіляти справедливо на всю громаду, – Іван Сидоренко

Бюджетні кошти слід розподіляти справедливо на всю громаду, – Іван Сидоренко

Депутат Полтавської обласної ради від УКРОПу Іван Сидоренко 1 мільйон гривень, який отримав з Фонду розвитку територій області для реалізації проектів підтримки місцевого самоврядування, розподілив на 9 населених пунктів Машівської ОТГ. Кошти спрямували саме на ті проблеми, які потребують нагального вирішення у першу чергу.

Зокрема, в смт Машівка за 150 тис. грн придбали дитячий майданчик та на таку ж суму капітально відремонтували тротуар по вул. Юрія Печериці. У с. Селещина депутат профінансував ремонт амбулаторії сімейної медицини, спрямувавши 150 тис. грн. А у с. Сахнівщина за 100 тис. відремонтували ФАП. Мешканцям с. Абрамівка та с. Новий Тагамлик Іван Сидоренко придбав споруди для дитячих майданчиків (70 та 50 тис. грн). У селах Базилівщина, Коновалівка та Дмитрівка допоміг з проведенням вуличного освітлення (70, 80 та 100 тис. грн відповідно). У с. Павлівка депутат профінансував облаштування спортивного майданчика (60 тис. грн) та виділив 20 тис. грн на придбання комп’ютерної техніки для місцевого ФАПу.

«Кошти, виділенні минулого року з обласного Фонду розвитку територій області, я намагався розподілити якомога ефективніше. Важливо було допомогти жителям кожного, навіть, невеликого, села. Адже важливо розподіляти бюджетні кошти справедливо на всю громаду. Вважаю, що це вдалося. Також закликаю жителів району вже цьогоріч взяти активну участь у визначенні першочергових проектів. Це може бути будівництво, реконструкція, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури комунальної власності області, придбання обладнання для бюджетних установ», – зауважив Іван Сидоренко.

Нагадаємо, Полтавська облдержадміністрація розробила Програму розвитку місцевого самоврядування у Полтавській області. Її депутати Полтавської облради затвердили рішенням другої сесії сьомого скликання від 24 грудня 2015 року (зі змінами). Програма визначає Фонд розвитку територій області, який наповнюється за рахунок коштів обласного бюджету. З Фонду розвитку територій області кожному депутату обласної ради для реалізації проектів підтримки місцевого самоврядування передбачено 1 мільйон гривень.

Перейти до вмісту