Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Адвокат системи БВПД захистив інтереси особи з інвалідністю

Адвокат системи БВПД захистив інтереси особи з інвалідністю

До Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася опікун недієздатної особи, для надання їй правової допомоги, а саме: складення процесуальних документів та представництва інтересів в суді стосовно визнання кредитного договору недійсним.

Другим полтавським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокату Литовченко Роману Вікторовичу видано доручення для надання безоплатної вторинної правової допомоги. Адвокат ознайомився з матеріалами справи, надав клієнтці юридичну консультацію та узгодив правову позицію. В ході виконання доручення адвокатом з’ясовано, що клієнтом укладено з банком договір про надання споживчого кредиту. Проте кредитний договір слід вважати недійсним, оскільки на момент його укладання клієнт центру не міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними.

На підставі зібраної та проаналізованої інформації, з урахуванням положень Цивільного кодексу України, Законів України «Про захист прав споживачів», “Про систему гарантування вкладів фізичних осіб” було складено та скеровано до суду позовну заяву про визнання кредитного договору недійсним. Ухвалою суду було відкрито провадження та призначено дану справу до розгляду. Інтереси клієнтки-позивача під час судового розгляду справи представляв адвокат системи безоплатної правової допомоги. Представником позивача було зібрано відповідні докази та доведено суду, що дійсно на момент укладання договору клієнт центру не мав здатності усвідомлювати свої дії, внаслідок захворювання. А тому, відповідно до вимог ст. 225 Цивільного кодексу України договір про надання споживчого кредиту визнано недійсним.

Рішення суду набрало законної сили.

Перейти до вмісту