Ви тут:
здоров’я Суспільство 

6 продуктів, які здатні нормалізувати тиск

6 продуктів, які здатні нормалізувати тиск

Значні перепади температури, стреси і недосипання негативно позначаються на нашому артеріальному тиску. Але в нашому раціоні легко віднайти продукти, які нормалізують його. Про це пише 24 канал.

Симптоми при підвищеному або пониженому тиску є схожими: сильний головний біль при підвищеному тиску і біль в скронях і потилиці – при пониженому. Тому якщо ви страждаєте від перепадів тиску, рекомендуємо запам’ятати продукти, за допомогою яких можна нормалізувати тиск.

Продукти від підвищеного тиску

Банани

В цих фруктах міститься багато калію, який є дуже корисним для зниження кров’яного тиску. Гіпертонікам дієтологи рекомендують з’їдати до 2 бананів в день.

Томати

В них також присутній калій, який сприяє нормалізації тиску у гіпертоніків.

Молочні продукти

Сюди можна віднести сир, йогурт або ряжанку, у яких міститься кальцій, калій і магній, які зміцнюють здоров’я серця і допомагають розширити судини.

Продукти від зниженого тиску

Зелений чай

Якщо відчуваєте себе не надто добре, краще випийте чашку смачного зеленого чаю, ніж чашку кави. Адже в ньому кофеїну не менше, але він ефективніше підвищує артеріальний тиск.

Сіль

Солоні продукти зазвичай викликають спрагу, через що ми п’ємо багато води, яка у свою чергу збільшує об’єм крові. Натрій в солі ще має яскраво виражену судинорозширювальну дію. Все це допомагає підняти тиск.

Буряковий сік

Такий ароматний і незвичний напій містить багато заліза, завдяки чому в крові утворюється нормальна кількість еритроцитів. Крім того, воно допомагає розширити судини та, звісно ж, нормалізує знижений тиск.

Перейти до вмісту