Ви тут:
здоров’я Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

З початку року на кір захворіли 15 полтавців

З початку року на кір захворіли 15 полтавців

Сьогодні у Департаменті охорони здоров’я Полтавської ОДА відбувся брифінг фахівців з питань ходу реформування галузі охорони здоров’я та профілактики кору, дифтерії.

За 2017 рік на Полтавщині на кір захворіли 19 людей, а цьогоріч вже 15. Лише половина, з них лікувалась у стаціонарних відділеннях, а інші — амбулаторно.

“На сьогодні вакцина КПК “пріорікс” Бельгія наявна у дитячих лікарнях, тому свідомі громадяни можуть провакцинувати своїх дітей”, – розповіла завідувач обласним Центром дитячої імунології, лікар-імунолог Ольга Бастаногова.

Зараз на Полтавщині наявні більше 3 тис. доз вакцини КПК. Це приблизно 100 – 200 доз на район.

Дорослому населенню необхідно придбати вакцину в аптеці, здебільшого під замовлення. Ціни в аптеках Полтавщини – 280 – 350 грн.

“На сьогодні з щепленнями від кору ми маємо таку ситуацію, яка була у 90-х з щепленням від дифтерії. Населення відмовлялося вакцинуватися під час спалаху захворювання, а внаслідок цього померли дуже багато дітей. Тож, ми закликаємо батьків вчасно вакцинувати дітей, а не чекати спалаху хвороби”, – зазначив лікар-епідеміолог Андрій Байбарза.

Хоч на Полтавщині вже чимало дітей вакцинованих (у середньому по області вакцинують близько 2 тис. дітей вдень) – цього недостатньо, як зазначають фахівці.

“Всі вакцини – якісні. Закупівлею та перевіркою на якість займається дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ)”, – наголосив директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак.

Перейти до вмісту