Ви тут:
Суспільство 

Визначилися з іменами півфіналістів, які будуть боротися за право представити Україну на «Євробаченні-2018»

Визначилися з іменами півфіналістів, які будуть боротися за право представити Україну на «Євробаченні-2018»

Завершився перший етап Національного відбору-2018 – перегляд заявок і пісень артистів. Сьогодні телеканали СТБ та UA:ПЕРШИЙ визначилися з іменами півфіналістів, які будуть боротися за право представити Україну на міжнародному пісенному конкурсі в Лісабоні.

Уже з 10 лютого в прямих ефірах Нацвідбору ми побачимо 18 виконавців, повідомляє сайт СТБ:

  1. The Erised
  2. Сергій Бабкін
  3. СONSTANTINE
  4. Kozak System
  5. The ВЙО
  6. Julinoza
  7. Dilemma
  8. KAZKA
  9. Yurcash
  10. Mountain Breeze
  11. Ingret Kostenko
  12. Vilna
  13. LAUD

Серед півфіналістів також є учасники двох минулих Нацвідборів:

  1. TAYANNA
  2. KADNAY
  3. Pur: Pur
  4. MELOVIN
  5. ILLARIA

За словами музичного продюсера Руслана Квінти, головна відмінність Нацвідбору-2018 в тому, що в складі півфіналістів хлопців більше, ніж дівчат, а всі пісні, які прозвучать в прямих ефірах, – авторські.

– За час, поки йшов перший етап відбору, ми отримали понад 1000 заявок. Це говорить про те, як сильно розвивається наша музична індустрія. Я гордий тим, що сьогодні українські пісні набувають абсолютно нового обличчя – сучасного, модного. І саме на якісну пісню ми робили ставку. У ній повинна бути і любов до музики, і сміливе рішення, і обличчя артиста. Неважливо – відомий він чи ні. Ми провели колосальну роботу, щоб взяти найкращих, і я з легкістю можу сказати, що в прямих ефірах глядач почує дуже якісну музику і побачить міцних (не побоюся цього слова) артистів. Особисто я вірю в кожного з них. Більш того, всі пісні написані самими учасниками, немає жодної «спецпокупки» – це мене, як музичного продюсера, дуже радує.

У прямих ефірах Нацвідбору буде представлено близько 16 музичних жанрів, серед яких indi pop, authentic, reggie, house, experiment pop, folks тощо.

– Мені максимально хотілося урізноманітнити склад учасників за жанрами і стилями, щоб показати смаки виконавців та їхню творчу складову, – пояснює вибір Руслан Квінта. – Я був доступний для всіх, хто хотів зі мною зустрічатися, обговорювати репертуар і його пошук. А всіх «минулорічників», які подали анкети, переглядав як під мікроскопом; до них у мене були особливі вимоги, про що я попереджав одразу, – це репертуар і новий творчий вектор. І можу сказати, що деякі мене приємно здивували, порадували серйозним підходом і тим, що почули всі рекомендації та якісно підготувалися.

19 січня відбудеться жеребкування, результати якого визначать порядок виступів учасників у півфіналах.

Нагадаємо, що в Нацвідборі-2018 заплановано два півфінали (10 і 17 лютого), в кожному з яких виступлять по 9 виконавців. У фінал, який відбудеться 24 лютого, пройдуть 6 учасників. Переможець Нацвідбору представить Україну на 63-му пісенному конкурсі «Євробачення» в Лісабоні (Португалія) з тією ж піснею, з якою він брав участь у відборі.

Телевізійна зйомка Національного відбору пройде в столичному Палаці культури КПІ за адресою: пр-т Перемоги, 37.

Квитки вже у продажу, придбати їх можна на сайті СТБ за посиланням.

Прямі ефіри Національного відбору будуть транслюватися одночасно на телеканалах СТБ і UA:ПЕРШИЙ.

 

Перейти до вмісту