Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вихованці спортивних шкіл зустрілись з учасником Ігор Нескорених Павлом Будаєвським

Вихованці спортивних шкіл зустрілись з учасником Ігор Нескорених Павлом Будаєвським

Учора в Полтавському художньому музеї імені М. Ярошенка (галерея мистецтва) відбулась зустріч із відомим українським спортсменом Павлом Будаєвським. На зібранні були присутні вихованці спортивних шкіл міста зі своїми тренерами. Організатором зустрічі виступило управління у справах сім’ї, молоді та спорту. Про це повідомляє Полтавська міська рада.

Під час зустрічі Павло Будаєвський розповів молодим спортсменам історію свого життя: свій спортивний шлях та військовий досвід.

Павло Будаєвський народився у Полтаві в родині військовослужбовців. До басейну пішов раніше, ніж до школи – з 1995 по 2006 був вихованцем КЗ «Полтавська ДЮСШ №3 з плавання» у тренера Василя Яценка. Став кандидатом у майстри спорту і головною надією Полтавщини серед плавців. Але після закінчення одинадцятого класу замість феєричного продовження спортивної кар’єри обрав професію військового. На фронті з 2014-го року. Потрапивши в засідку під Ілловайськом, отримав кульове поранення. Після двох місяців реабілітації знову повернувся на службу до Збройних Сил України. Нині являється Майстром спорту України по офіцерському триборству та є членом національної збірної команди України на Всесвітніх Іграх Нескорених «Invictus Games». У 2017 році у місті Торонто здобув 4 золоті медалі.

Напрямок даних змагань – звернути увагу світу на проблему реабілітації військовослужбовців. Велике значення має питання зміни ставлення соціуму до людей з обмеженими можливостями. Військові не є винятком. Ігри Нескорених мають на меті подолати стереотипи у ставленні до військовослужбовців з інвалідністю, змінивши їх на відчуття гордості та поваги до людей, котрі мають унікальний досвід, – зазначив Павло Будаєвський.

Організатори заходу зазначають: зустріч з учнями відбулась з метою виховання любові до своєї країни, волі до перемоги за будь-яких обставин.

Перейти до вмісту