Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

В обласній раді навчили представників самоврядних громад Полтавщини протидіяти корупційним ризикам

В обласній раді навчили представників самоврядних громад Полтавщини протидіяти корупційним ризикам

Сьогодні у Полтавській обласній раді відбувся круглий стіл присвячений питанням антикорупційної політики у діяльності місцевих рад.

Завдання Асоціації — дати необхідні знання депутатам та працівникам органів місцевого самоврядування, щоб вони максимально розуміли проблематику виникнення корупційних ризиків і були захищені від допущення помилок, як можуть трактуватися як корупційні дії. Адже незнання законів не звільняє від відповідальності. Наша місія — дати необхідні знання”, – наголосив виконавчий директор Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Микійчук.

Найбільш типові корупційні ризики – це суміщення ролей обраного депутата з роботою підприємця чи службовця, незнання “підводних каменів” е-декларування, допущення помилок при інвентаризації майна та передачі його на баланс новостворених ОТГ нині.

У суспільстві існує великий запит на подолання корупції в Україні. Тому наш Аналітичний центр намагається привернути увагу місцевої влади до цієї проблеми. Ми вважаємо круглий стіл, за яким збираються представники самоврядних структур, експерти, аналітики ефективним інструментом для інформування про найбільш поширені корупційні виклики та навчання представників органів місцевого самоврядування, як їм запобігти”, – зазначає керівник проектів Аналітичного центру «Бюро економічних та соціальних досліджень» Костянтин Донченко.

Під час семінару фахівці розповіли учасникам про електронне декларування, механізм передачі майна при утворенні ОТГ та конфлікт інтересів у діяльності місцевих депутатів. Також по скайп-конференції спілкувалися з фахівцями Харківської обласної ради та обговорили з ними проблемні питання.

“Громадське суспільство та місцеве самоврядування повинні діяти разом для подолання корупції. В зв’язку з постійними змінами у законодавстві й виникає необхідність час від часу проводити такі семінари для роз’яснення та обговорення проблемних питань”, – зазначив виконавчий директор Полтавської обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Володимир Микійчук.

Учасники семінару зазначають, що для них такі заходи є дуже важливими.

На місцях виникає чимало конфліктів не лише з працівниками сільських рад, а й з депутатами обласної ради. А під час круглих столів ми маємо можливість вирішити всі непорозуміння”, – зазначили голова Терешківської сільської ради Наталія Туркеніч.

Перейти до вмісту