Ви тут:
Суспільство Україна 

Уряд підвищив розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам

Уряд підвищив розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам

З метою покращення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб Урядом прийнято постанову від 17.01.2018 № 15 „Про внесення змін до пункту 3 Порядку надання щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг”, яка розроблена Міністерством соціальної політики України, пише Урядовий портал.

Постанова передбачає:

підвищення розміру щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг особам, які отримують пенсії, та дітям – з 884 до 1 000 гривень;

підвищення граничного розміру загальної суми грошової допомоги, що виплачується на сім’ю, – з 2 400 до 3 000 гривень та до 5 000 гривень багатодітним сім’ям.

Постанова № 15 набула чинності 20.01.2018 (опублікована в Урядовому кур’єрі № 14 від 20.01.2018).

Враховуючи зазначене, з 20.01.2018 грошова допомога буде призначена та перерахована вказаним категоріям осіб у підвищеному розмірі.

Відповідні роз’яснення Мінсоцполітики надано структурним підрозділам з питань соціального захисту населення обласних, Київської міської державних адміністрацій, Донецької і Луганської військово-цивільних адміністрацій.

Перейти до вмісту