Ви тут:
здоров’я Полтавщина Суспільство 

У Пирятині зросла захворюваність дітей на вітряну віспу

У Пирятині зросла захворюваність дітей на вітряну віспу

За даними Пирятинського районного лабораторного відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний лабораторний центр“ МОЗ України захворюваність на  вітряну віспу в місті, починаючи з грудня 2017 року, зросла у порівнянні із аналогічним періодом, в 4,5 рази.

Найбільший ріст захворювання зареєстровано в Пирятинському ліцею. За грудень 2017 року зафіксовано 23 випадки, за 2 тижні 2018 року – 19 випадків. В школі №4 зареєстровано 6 випадків (5 за грудень 2017 року та 1 випадок за 2тижні 2018року). В школі №6 – 1 випадок, повідомляють у міській раді.

Серед ДНЗ випадки реєструються в „Червоній Шапочці“ – 2 випадки та 3 випадки в „Ромашці“.

З метою попередження цього захворювання та, враховуючи відсутність засобів специфічної профілактики (непередбаченої календарем щеплень), на виконання Закону України „Про захист населення від інфекційних хвороб“ і Закону України  „Про забезпечення  санітарного та епідемічного благополуччя населення“ рекомендовано:

1. Проводити активне виявлення,  хворих на  вітряну віспу серед школярів та дітей дошкільних закладів освіти шляхом проведення медичних оглядів.

2. Забезпечити своєчасну ізоляцію хворих з моменту висипання та допуск до навчального закладу за наявністю довідки від лікаря.

3. Проводити регулярне вологе прибирання та провітрювання класів в школах та групових кімнатах ДНЗ.

4. По можливості обмежити організаційні заходи серед школярів та дітей навчальних закладів на період 21- го дня від початку виникнення останнього випадку захворювання.

Перейти до вмісту