Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відзначили 50-у річницю вищого військового командного училища зв’язку (ФОТО)

У Полтаві відзначили 50-у річницю вищого військового командного училища зв’язку (ФОТО)

Сьогодні відзначили 50-ту річницю з дня заснування Полтавського вищого військового командного училища зв’язку. Рада ветеранської організації військового училища зв’язку запросила на урочистості ветеранів, колишніх випускників та викладачів, представників міської та районної влади, громадських організацій міста. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Ветерани зібралися, аби згадати курсантські роки та зустріти товаришів по службі. На початку заходу зі словами привітання до гостей звернувся голова Ради ветеранської організації Володимир Грицаєнко, а полковник Анатолій Мартиненко нагадав про історію створення, зміни та реформування училища.

31 січня 1968 року було створено Полтавське вище військове командне училище зв’язку на базі 170-го навчального центру військ зв’язку. Першим начальником училища був полковник Феодосій Ткаченко. Перший випуск офіцерів-зв’язківців – у 1972 році, всього ж за часи існування зі стін закладу вийшло понад 10 тисяч кадрових військових.

У січні 1979 року навчальна база та особовий склад училища були передислоковані у новозбудоване 20-е військове містечко по вулиці Зіньківській. За часи існування училище декілька разів реформували. Так, з липня 1995 року воно було перетворено в Полтавський філіал Київського військового інституту управління та зв’язку (КВІУЗ). Та в 1999 році Полтавський філіал реорганізовано в Полтавський військовий інститут зв’язку. У 2007 році Полтавський військовий інститут реформовано: на його базі сформований факультет засобів військового зв’язку Військового інституту телекомунікацій та інформатизації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

На святкування завітав і заступник міського голови Віталій Нікіпелов, який вручив нагороди від міської влади:

– Історія військового училища зв’язку – це також історія Полтави. Сьогодні випускники закладу займають командні посади у Збройних Силах України, працюють у різних галузях – в органах державної влади, місцевого самоврядування, комунальних підприємствах. Вам є чим пишатися, є що берегти, є чим жити!

Нині на базі колишнього Полтавського інститут зв’язку діє 179-ий об’єднаний навчально-тренувальний центр військ зв’язку Збройних Сил України.




Перейти до вмісту