Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві підсумували проведення публічних закупівель за минулий рік

У Полтаві підсумували проведення публічних закупівель за минулий рік

Сьогодні в ОКІА “Новини Полтавщини” відбулася прес-конференція за підсумками проведення публічних закупівель у Полтавській області у 2017 році Інституту аналітики та адвокації. Про ситуацію в регіоні розповіла координатор Центру компетенції Prozorro у Полтавській області, фахівець із публічних закупівель Поліна Колганова.

На прес-конференції в основному мова йшла про показники проведених закупівель на Полтавщині. Загалом, минулоріч оголосили 39 919 процедур закупівель очікуваною вартістю у 20,24 млрд грн. Для порівняння, у 2016 замовники оголосили утричі меншу кількість процедур на суму всього 4,5 млрд грн.

Цікавим також є той факт, що у 2016 році кількість організаторів становила менше тисячі, а в 2017 досягла 1303.

Замовники Полтавщини здебільшого надають перевагу прямому укладанню договорів. 

Також важливим у справі є достатній рівень конкуренції. Так, топ-трійку переможців області очолив ФОП Сергієнко. Він постачає продукти харчування у більшість бюджетних установ Полтавщини.

“Щодо діяльності Центру компетенції Prozorro  у Полтавській області, то за період з березня по грудень консультанти провели 31 навчальний захід у 20 районах області. Найбільше заходів відбувалося у Полтаві, 119 у Кременчуці, 54 в Лубенському районі і 24 у Хорольському. А у Гребінківському провели лише 15”, – повідомила Поліна Колганова.

За словами експерта, цей рік для Центру планують з великими нововведеннями в роботі. Зокрема хочуть проводити круглі столи із замовниками, зустрічі з бізнес-партнерами, організувати серію вузько тематичних навчальних заходів на закупівельну тематику.

Перейти до вмісту