Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кобеляках відкрили паліативне відділення

У Кобеляках відкрили паліативне відділення

При Кобеляцькій центральній районній лікарні урочисто відкрили паліативне відділення з наданням хоспісної допомоги, розрахованого на 20 ліжок. До речі, це третє відділення в Полтавській області.

 

На відкриття завітали чимало гостей. Серед них голова райдержадміністрації Таміла Шевченко, голова районної ради Володимир Кішінський, директор Ліщинівського психоневрологічного будинку-інтернату Анатолій Шкарбан та депутати районної ради.

Усіх гостей в лікувальному закладі радо зустрічала велика кількість медичних працівників на чолі з головним лікарем Володимиром Казиродом.

Голова райдержадміністрації Таміла Шевченко у своєму виступі перед присутніми розповіла, що ідея створення паліативного відділення хоспісної допомоги виникла тоді, коли в Полтавській області почали створювали госпітальні округи.

Перші кроки до реалізації цієї ідеї були зроблені під час зустрічі голови РДА Таміли Шевченко, головного лікаря Кобеляцької ЦРЛ Володимира Казирода і депутата районної ради Олега Решетила з директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктором Лисаком. Далі цю ідею вони донесли до депутатів районної ради, які її підтримали одноголосно.

— Нам хотілося зберегти Кобеляцьку центральну районну лікарню. Адже в нас кваліфікований медичний персонал та хороші приміщення лікувального закладу, — сказала голова РДА. — Та медицина не стоїть на місці і потребує змін. Тому виникла ідея створення саме такого відділення. І відтепер, люди, які потребують реабілітації та якісного лікування після перенесених тяжких хвороб — зможуть його отримати в належних умовах. При цьому, ми не скоротили медичний персонал та маємо робочі місця. І я думаю, це лише початок в цій роботі.

Насамкінець виступу, Таміла Шевченко вручила подарунок, який відтепер буде у відділенні. Це телевізор від ТОВ «Шляхове будівництво» «Альтком».

Головний лікар Кобеляцької ЦРЛ Володимир Казирод, в свою чергу, розповів, що на паліативне відділення з районного бюджету було витрачено 134,5 тисячі гривень. Самі ремонтні роботи були проведені власними силами.
— Поки що відділення розраховане на 20 ліжок, — каже він. — Палати забезпечені всім необхідним. Одна з палат призначена для тяжкохворих, які взагалі не можуть рухатися. Для них передбачені спеціально обладнані ліжка з підйомниками. Хочу зауважити, що ці ліжка минулого року нам надійшли в якості гуманітарної допомоги з міста-партнера Зінген. Будемо працювати в цьому напрямку і далі, задля покращення умов перебування хворих в інших палатах. У відділенні передбачені всі умови для пацієнтів. Створена кімната психологічної розгрузки та молитовна кімната. Медичний персонал повністю готовий до роботи.

Насамкінець, Володимир Казирод провів екскурсію по новому відділенню і кожен бажаючий міг оглянути кожну з палат.

Перейти до вмісту