Ви тут:
Суспільство 

У Канаді від арктичних морозів рятують пінгвінів

У Канаді від арктичних морозів рятують пінгвінів

І поки до України ніяк не може дійти справжня зима, в Канаді пернаті не дуже задоволені морозною погодою. Через це зоопарк Калгарі в Альберті перевів своїх вихованців-пінгвінів у критий павільйон.

У зоопарку пояснили, що завше переводять пінгвінів у приміщення, якщо температура опускається нижче -25 º С, а в Калгарі нещодавно були зареєстровані стрибки від -28º до -40ºС.

У цьому зоопарку живе 51 пінгвін, в тому числі, папуаські, королівські, пінгвіни Аделі та Гумбольта. Щороку в розпал зими їх переводять в крите приміщення, але цього року такий перехід стався занадто рано.

“Це не тому, що для них занадто холодно, – пояснюють співробітники парку. – Фізіологічно вони можуть протистояти й більш сильним морозам, але ж це не дикі птахи”.

У Канаді від арктичних морозів рятують пінгвінів - фото 218780
У Канаді від арктичних морозів рятують пінгвінів / newsweek

Пінгвіни пристосовані до життя на островах Антарктиди, клімат якої все-таки відрізняється від арктичних умов, а пінгвіни Гумбольдта мешкають на західному узбережжі Чилі та Перу. Хоча додатковий жировий прошарок, густий пух і нижнє пір’я захищають птахів від низьких температур, пінгвіни в природі туляться один до одного, щоб зігрітися.

Зоопарк Калгарі відкритий для відвідування, але скасував багато заходів, заплановані на початок року через рекордно сильні морози.

Джерело: News Week
Перейти до вмісту