Ви тут:
Культура Суспільство 

Щедрівки: сучасні версії від українських зірок

Щедрівки: сучасні версії від українських зірок

У ніч на 14 січня українці зустрічають Старий Новий рік. Ця традиція збереглася через 13-денну розбіжність між юліанським календарем (“старого стилю”) і григоріанським (“нового стилю”). А от 13 січня в Україні відзначають Щедрий вечір, який не обходиться без пісень. Збережімо традицію щедрувати!

Старий Новий рік 2018 уже на носі, тож, саме час повторити улюблені українські щедрівки. Нумо згадувати їх з відомими музикантами!

Сучасні версії пісень про Щедрий вечір та Старий Новий Рік вас зачарують.

Старий рік минає – DZIDZIO

Новорічний кліп на відому українську колядку “Старий рік минає” від гурту DZIDZIO доводить, що Старий Новий рік та різдвяні свята треба проводити лише в родинному колі. Інакше – до вас, боронь Боже, навідається DZIDZIO-медбрат.

“Старий рік минає” у виконанні DZIDZIO:

Відео “Старий рік минає” – Ірина Лончина, Оксана Романюк, Василь Мельникович:

Щедрик – Тіна Кароль; ВВ; TARABAROVA

Ця українська пісня в обробці Миколи Леонтовича стала справжнім світовим надбанням. Наш “Щедрик” відомий за кордоном як “Carol of the Bells”. Але українською улюблений саундтрек зимових свят звучить значно краще за свої кавери. Насолоджуйтеся проникливим “Щедриком” від Тіни Кароль, драйвовим варіантом цієї пісні від Олега Скрипки та колоритною версією від Світлани Тарабарової!

“Щедрик” у виконанні Тіни Кароль:

“Щедрик” у виконанні Олега Скрипки:

TARABAROVA “Щедрик”:

Добрий вечір тобі, пане господарю – NK

Традиційну щедрівку, без якої не обходиться жоден Старий Новий рік та Щедрий вечір, нещодавно переспівала Настя Каменських. Співачка випустила різдвяний фільм “Xmas with NK”, який розпочинається із “Добрий вечір тобі”. Несподіване звучання, послухайте!

“Добрий вечір тобі, пане господарю” від Насті Каменських:

Ой сивая тая зозуленька – ILLARIA

Українцям також полюбилася версія щедрівки “Ой, сивая тая зозуленька” від відомої української співачки Катерини Прищепи, більше відомої як ILLARIA. Нумо щедрувати разом!

Ой на річці, на Йордані – Жадан, Ойра, Кириченко

Справді вражаючий кавер на давню українську щедрівку від поета Сергія Жадана та електронно-етнічного гурту “Ойра та Андрій Кириченко”. Той момент, коли магія українських традицій, слова та мелодії підкорює з першого акорду.

Українська щедрівка “Ой на річці, на Йордані”:

Щедрий вечір – Аничка

Добре знана в Україні пісня “Щедрий вечір, добрий вечір” минулоріч отримала оригінальне звучання завдяки співачці Аничці. Зірка, яка живе у США та постійно збирає гроші для бійців АТО, наскільки зворушливо передала диво різдвяних свят у своєму кліпі– що ви мусите це побачити!

“Щедрий вечір” у виконанні Анички – дивіться кліп онлайн:

Щедрий вечір всім нам – Піккардійська Терція

Вокальна формація Піккардійська Терція частенько тішить українців красивими переспівами народних творів. Варта вашої уваги й версія “Щедрий вечір всім нам”, більше відомої як “Ладо, Ладо, Ладо!”.

Джерело: maximum.fm
Перейти до вмісту