Ви тут:
Суспільство Україна 

“Принципово, аби підвищення “військових” пенсій відбулося з січня”, – Володимир Гройсман

“Принципово, аби підвищення “військових” пенсій відбулося з січня”, – Володимир Гройсман

Питання осучаснення пенсій військовим пенсіонерам наразі є предметом дискусій на майданчику Ради національної безпеки та оборони, і невдовзі остаточні рішення будуть представлені.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, пише Урядовий портал.

«Ми передали всі ініціативи на майданчик РНБО. Зараз іде конструктивна дискусія. Ми вийдемо на спільне рішення. Потрібно завершувати цю роботу», – сказав Глава Уряду.

«Я доручаю, аби всі пенсії відповідно до змін законів були перераховані з 1 січня. За січень всі доплати будуть здійснені у повному обсязі», – сказав Володимир Гройсман.
При цьому він підкреслив, що принциповими для Уряду є дві речі – запровадження найбільшого зростання пенсій для військових, які пройшли горнило бойових дій, а також збільшення пенсій вже з січня – незалежно від часу ухвалення остаточного рішення на законодавчому рівні. 

Довідково. У грудні минулого року Кабінет Міністрів України в рамках продовження пенсійної реформи опрацював концептуальні основи законопроекту про осучаснення пенсій військовослужбовцям і передав документ до Ради національної безпеки та оборони. За прогнозом Уряду, йдеться про осучаснення пенсій 550 тис. військових пенсіонерів. Середній розмір збільшення – 1,5 тис. грн.  

 

Перейти до вмісту