Ви тут:
здоров’я Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Протягом тижня 6 тисяч полтавців захворіли на грип та ГРВІ

Протягом тижня 6 тисяч полтавців захворіли на грип та ГРВІ

Про забезпечення виконання заходів профілактики грипу, сьогодні на апаратній нараді, розповів директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак.

“За тиждень в області на ГРІ захворіли 6 тисяч людей, з них: 3657 дітей. Загалом захворюваність зросла на 10%, хоча показник захворюваності нижче епідпорогового на 47 %”, – наголосив Віктор Лисак.

Найвищі рівні захворюваності зареєстровані у Горішніх Плавнях, Кременчуцькому, Котелевському та Кобеляцькому районах. Випадків смерті від грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій не зареєстровано.

З початку епідсезону в області вакциновано проти грипу майже 9 тисяч людей (0,6% населення області, що вище, ніж в Україні (0,45 %), з них медичних працівників – 3382, дітей та дорослих в інтернатних закладах – 1534, хворих на хронічні захворювання – 800, людей старших 60 років – 341, дітей загальноосвітніх навчальних закладів – 746, персоналу закладів освіти та інтернатних закладів – 255, робітників сфери послуг, торгівлі, транспорту – 442, персоналу інших установ та організацій – 479, серед інших груп ризику – поодинокі щеплення.

Вакцинація — це не шкода для організму, а навпаки — зміцнення імунітету та попередження серйозних наслідків, які несе за собою грип”, – додав голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

Першочерговими заходами, направленими на протидію поширення захворюваності на грип та ГРВІ в епідсезон 2017-2018 року на Полтавщині є: інформування населення про стан захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції та заходи щодо їх профілактики; організація своєчасного та в повному об’ємі проведення профілактичних щеплень проти грипу серед населення; проведення постійного моніторингу захворюваності на грип та ГРВІ з метою визначення початку епідемічного ускладнення; своєчасне запровадження протиепідемічних та обмежувальних заходів; здійснення моніторингу наявності лікарських засобів та виробів медичного призначення для надання медичної допомоги хворим на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції та здійснення своєчасного поповнення резерву медикаментів в аптечній мережі суб’єктів господарської діяльності та Полтавського обласного комунального підприємства „Полтавафарм”; забезпечення роботи лікувально-профілактичних закладів із надання медичної допомоги хворим на грип та ГРВІ, своєчасне виділення додаткового автотранспорту для обслуговування хворих та проведення протиепідемічних заходів.

Перейти до вмісту