Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Проект парку “Перемога” став кращим з-поміж інших у конкурсі ефективної реалізації розвитку територій: у Полтаві нагородили переможців

Проект парку “Перемога” став кращим з-поміж інших у конкурсі ефективної реалізації розвитку територій: у Полтаві нагородили переможців

Сьогодні у Полтаві провели засідання круглого столу “Проведення конкурсів як один із інструментів ефективної реалізації проектів розвитку територій”. На заході підбили підсумки розгляду архітектурних ідей та обговорили напрямки поліпшення мобільності в місті.

Учасники зібралися для нагородження переможців архітектурного бліц-конкурсу ідей на визначення кращої концепції організації громадського простору та благоустрою парку “Перемога”: ПАРК ДЛЯ ВСІХ І КОЖНОГО.

Про змагання оголосили ще на початку жовтня минулого року і від початку вони були закритими. У голосуванні за кращий проект взяло участь понад 600 полтавців. Сам конкурс організований у рамках проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні” комунальною організацією “Інститут розвитку міста” Полтавської міської ради у співпраці з німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Секретар міського голови Оксана Деркач, зазначила, що подібний захід проводять у Полтаві вперше, ще й на такому рівні:

“Узагалі, це для нас свято! І свято кожного разу, коли ми працюємо з німецькими партнерами. Звичайно, це колосальний досвід для всіх, задіяних у конкурсі. І, відкрию секрет, ми домовилися про подальшу співпрацю з німцями ще не на один рік. А також подібну роботу можливо проведуть і в Прирічковому парку. Депутатський корпус міськради одностайно підтримав захід і ми уклали угоду на три роки щодо таких рішень – 100% голосувати за проекти”.

Вдячний присутнім та учасникам і керівник проекту “Інтегрований розвиток міст в Україні” Матіас Брандт. Він зауважив, що до цього вони йшли два роки. І лише сьогодні місія здійснилася.

“Безмежно вдячний за теплий прийом. І задоволений, що переміг проект парку. Адже це класна рекреаційна зона. А ваша Полтава – зелене місто. Ми продовжуємо проект ще на два роки”, – подякував присутнім українською мовою Матіас Брандт.

Про сам задум та участь у конкурсі розповів і керівник проекту Андрій Конюк. Науковець розповів, що сама ідея далася їм легко. Адже вони зі студентами неодноразово обговорювали план дій, робили макети на парах:

“Розмови тривали роками. Тож нам досить легко вдалося втілити їх у життя. Вдячний людям, що не оминули увагою і проголосували за парк! Надалі продовжимо працювати над втіленням його у життя. Найближчим часом знову зберемося зі студентами для створення нових напрацювань. Адже це наше життя і наше улюблене місто!”.

Учасники круглого столу погодилися з думкою про те, що професійні плани та інфраструктурні проекти створюють кращий доступ до національних та міжнародних джерел фінансування. І так сприяють модернізації міста.

 

Перейти до вмісту