Ви тут:
Суспільство ТОП-новина Україна 

Президент підписав Закон щодо виключення із українського законодавства та вжитку терміну «інвалід»

Президент підписав Закон щодо виключення із українського законодавства та вжитку терміну «інвалід»

Президент Петро Порошенко підписав Закон України № 2249 – VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», прийнятий Верховною Радою України 19 грудня 2017 року.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляється, метою Закону є продовження роботи, розпочатої Урядом на виконання Указу Президента України від 3 грудня 2015 року № 678 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю», щодо виключення із законодавства України та вжитку терміну «інвалід» і заміни його терміном «особа з інвалідністю».

Цим документом вносяться зміни до 37 Законів України, в положеннях яких слова «інвалід», «дитина-інвалід» та «інвалід війни» замінено відповідно словами «особа з інвалідністю», «дитина з інвалідністю» та «особа з інвалідністю внаслідок війни».

Таким чином, закон приводить норми діючого законодавства у відповідність до положень Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю. Крім того, запроваджуючи у вжиток термін «особа з інвалідністю», перш за все, акцент робиться на людині, а не на її інвалідності.

Перейти до вмісту