Ви тут:
Суспільство Україна 

Посол України оприлюднив деталі початку агресії Кремля в Україні

Посол України оприлюднив деталі початку агресії Кремля в Україні

У 2014 році російські військові у Криму здійснювали справжню агресію. Зокрема, після перекидання на півострів вони захоплювали адміністративні будівлі.

Про це розповів надзвичайний і повноважний посол України в Польщі Андрій Дещиця під час надання свідчень за справою щодо держзради президента-втікача Віктора Януковича. Повідомляє “24 канал”.

Андрій Дещиця / Соцмережі

За його словами, у 2014 році у МЗС докладали максимум зусиль, аби сповістити світову громадськість про дії регулярних російських військ у Криму.

“З тієї інформації, яка до нас надходила у Міністерство закордонних справ, то іноземні підрозділи стягувалися на півострів Крим у лютому 2014 року. Це були російські регулярні збройні сили. З тієї інформації, яку ми отримували з оперативних повідомлень Державної прикордонної служби України, Служби безпеки, Міністерства оборони – це були перекидання за допомогою літаків і гелікоптерів”, – зазначив дипломат.

Крім того, чинний посол України в Польщі підкреслив, що у лютому 2014 року він обіймав посаду посла з особливих доручень і мав контакт з представниками Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

“Уже на кінець 2013 року відчувалося напруження у цих взаєминах, особливо, коли ми прийняли рішення більш інтенсивно проводити переговори з Європейським Союзом щодо підписання Угоди про асоціацію. А коли почалися події на Майдані, то ці учасники переговорних процесів щодо Грузії казали, що це добре не закінчиться. Тоді певні погрози вже надходили”, – додав Дещиця.

 

Перейти до вмісту