Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавця Ростислава Чипенка нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеню (посмертно)

Полтавця Ростислава Чипенка нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеню (посмертно)

Сьогодні у селі Гожули, Полтавського району родині загиблого атовця Ростислава Чипенка вручили орден “ За мужність” ІІІ ступеню (посмертно).

Свого часу Ростислав свідомо прийняв рішення стати на захист держави, незважаючи на те, що вдома лишилась рідні, дружина та троє дітей. У жовтні 2016 року він підписав контракт, але, на жаль, 8 травня 2017 року під час виконання бойового завдання військовослужбовець загинув.

Ростислав Чипенко у сапери пішов на початку 2017 року. Військові зачищали “сіру” зону, зайшли з розвідгрупою і на території дачного масиву біля Оленівки Донецької області він загинув.

Ростислав виріс у родині військових, тому бажання служити у нього було завжди. Проте, коли розпочалась війна батьки відмовляли його іти туди.

“Він прийняв рішення, зібрав усі потрібні документи. Повідомив нам, що це не обговорюється.Одного разу при розмові він сказав: “Знаєш мамо,я пішов на війну не для того, щоб стріляти і вбивати,а того, щоб рятувати. Вчора я зняв більше 10 розтяжок і мене така гордість переповнює, що я врятував чиїсь життя.” – розповіла мама Ростислава.

“Про загибель чоловіка мені повідомили пізно ввечері. У той момент моє серце просто розбилось. Не знала як про це дітям розповісти. Коли він йшов на те завдання, зателефонував, сказав,що дуже всіх любить і сумує за нами. Того ж дня він телефонував ще кілька раз і повторював те саме. Ми знали, що у нього було багато справ, але на хвилинку, дві телефонував. Було враження, що не хотів із нами прощатися. Потім сказав, що вони виходять на завдання і вимкнув телефон. Після цього він більше не телефонував”, – згадує дружина Алла Чипенко.

З час служби у зоні АТО Ростислав приїздив у відпустку лише раз. Провівши час із родиною знову поїхав на Схід.

“Ми називаємо саперів “Їжаками”. Це дуже відповідальна військова професія. Коли Ростислав до мене прийшов і сказав, що хоче бути “їжаком” (сапером), я знав,що він впорається з цими обобов’язками, у нього в очах була та іскра. На війні сапери завжди “на вагу золота“: виходи з розвідкою, зачистка територій – вони постійно у роботі,- розповів заступник командира 90 бату майор Сергій Зайцев, позивний “Сідий”.

Він додав, що Полтавщина має пишатись такими синами як Ростислав Чипенко.

Після вручення нагороди старша донька розповіла вірш, який присвятила своєму татові. Вона написала цей вірш у перші дні служби Ростислава.

“Ми з Ростиславом знайомі ще з 2004 року. У 2014 році я займався волонтерством, і так вийшло, що допомагав саме 90 окремому десантному батальйону, а у 2015 році я підписав контракт із ЗСУ і пішов служити саме у цей бат. І так вийшло, що я приїздив додому на декілька днів і зустрівся з Ростиславом. Він знав де служу і теж захотів до нас. Говорив йому, що у нього ж сім’я, а він у відповідь – що все вирішив і з родиною поговорив. І з 2016 року він у нас. У березні 2017 року ми зайшли під Мар’їнку на передові позиції. Перед цим він попросив,щоб його перевели до саперного взводу. Так трапилось, що у травні ми його втратили”, – розповів головний старшина 90 окремого десантного батальйону старший сержант Ігор Солод,позивний “Адвокат”.

Перейти до вмісту