Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавці відзначили Хрещення Господнє на березі річки Ворскла (ФОТО)

Полтавці відзначили Хрещення Господнє на березі річки Ворскла (ФОТО)

Сьогодні на березі річки Ворскла, уже традиційно, полтавці відзначили свято Хрещення Господнього. Водохреща — третє та останнє свято новорічно-різдвяного циклу.

Цього дня на першому (центральному) міському пляжі зібралися сотні полтавців, аби здійснити обрядове занурення в освячену воду та очиститися від фізичних захворювань та гріхів, які оскверняли душу. Про це повідомили у Полтавській міській раді.

Уже традиційно, до тих, хто цього дня вирішив зануритись у священну купіль приєднався міський голова Олександр Мамай:

– Дуже приємно, що така велика кількість полтавців цього дня прийшла, аби разом відсвяткувати Водохреща. Аби зануритись в освячену воду, очиститись, звільнитись від хвороб. Недарма кажуть, що цього дня вода набуває особливих, дійсно цілющих якостей. Кожен, хто вірить, занурившись в освячену воду, обов’язково позбавиться від хвороб.

Перш ніж усі охочі мали змогу зануритись у цілющу купіль, Високопреосвященний архієписком Полтавський та Кременчуцький Федір проголосив молитву та освятив воду. Він наголосив, що цей день — воістину святий, тож кожен, хто від усього серця жадає прощення та очищення, обов’язково його отримає.

Під час заходу, на усіх присутніх чекало справжнє театралізоване дійство. Полтавцям розповідали про походження Хрещення Господнього, українські традиції його святкування та співали обрядові пісні. Працювали також торговельні павільйони, де усі охочі мали змогу зіргітися запашним чаєм.













Перейти до вмісту