Ви тут:
Споживач Суспільство Цікавинки 

Полтавські пундики та невідомі рецепти знайомих страв

Полтавські пундики та невідомі рецепти знайомих страв

Українська кухня славиться борщем, варениками і, звичайно ж, салом, та викликає неабиякий інтерес серед іноземних туристів. Але традиційні страви можуть здивувати й самих українців, тому що, не всі з них відомі широкому загалу. До того ж, у регіонах приберегли фірмові рецепти смаколиків “для внутрішнього користування”.

Котлета по-київськи

Спочатку відбивають куряче філе, а потім у нього загортають кульку холодного вершкового масла з травами, грибами або іншим начинням. Далі вся ця краса панірується та обсмажується у фритюрі. Трапляється, що у котлету вставляють кісточку від курячої ніжки. Однак наша була без неї.

Висновок: хрумка ззовні та ніжна всередині. Масло, що витікає з котлети, має ну дуже апетитний вигляд. Але ця страва точно не для панянок на дієті.  

Полтавські пундики

Якщо ви думаєте, що пундики – це пампушки, ви не вгадали. Це такі млинці (чи радше коржики) на кефірі, які смажать в олії. Можуть бути солодкі, з цукровою пудрою або медом, але бувають і солоні.
 

Івано-франківський банош

Про цю страву дехто все ж чув, але якщо когось цікавить рецепт, то ось маєте: кукурудзяне борошно зварити у сметані чи вершках та заправити бринзою, грибами і шкварками. Запах у баноша дуже апетитний, тому, довгенько очікуючи на свою порцію, ми ладні були зжувати серветки. Ніжний та солонуватий – саме таким виявися на смак Івано-Франківськ. Їхати звідси зовсім не хотілося.
 
 

Закарпатські кіфлики

Кіфлики – це невеличкі солодкі рогалики з різноманітними начинками, апетитно притрушені цукровою пудрою. Вони бувають з вишнею, горіхами, маком або будь-якою іншою смакотою, яку господиня захоче в них покласти. Ми куштували вишневі та горіхові.
 
Волинський короп по-українськи
Візитівка Волині – це короп по-українськи. У цієї страви також є два варіанти приготування. Відповідно до першого, коропа тушкують у сметані з морквою та цибулею. У другому варіанті, спочатку потрібно відділити шкірку та нафарширувати її дрібно нарізаним м’ясом коропа або курки з цибулею, а потім варити чи запікати. Виходить дуже смачна страва, хоча чогось феноменального чи надзвичайного у ній немає.
 
Джерело: uamodna.com