Ви тут:
Суспільство Україна 

“Подруга Росії” – Болгарія – розпочала головування у Раді Євросоюзу

З 1 січня 2018 року Болгарія вперше після вступу в ЄС розпочала шестимісячне головування у Раді Європейського Союзу, йдеться на сайті болгарського головування.

Серед важливих завдань головування Болгарія визначила безпеку, стабільність та солідарність.

“Безпечна Європа, тому що міграційна криза та терористичні акти за останні роки показали, наскільки ми вразливі. Стабільна Європа, тому що громадяни хочуть знати, що ЄС піклується про своє процвітання і благополуччя. Солідарна Європа, тому що всі держави-члени зіштовхуються з головними викликами, і їх можна подолати лише спільними діями, а не на національному або місцевому рівні”, – наголошують в болгарському головуванні.

DW пише, що Болгарія, яка досі має серйозні проблеми з незалежністю судів, свободою ЗМІ та корупцією, має відстоювати єдність ЄС у кризові часи Brexit та масової міграції.

У ЗМІ зазначають, що для Болгарії президентство в Раді Євросоюзу досить великий виклик. Перемовини щодо Brexit, продовження непростої дискусії про спільну політику ЄС у питаннях біженців та міграції, підготовка кошторису Євросоюзу на період із 2020 року – це лише три важкі завдання, які стоять перед Софією.

 Нагадаємо, восени прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявляв, що під час головування у Раді ЄС його країна домагатиметься скасування антиросійських санкцій.  

Перейти до вмісту