Ви тут:
Оголошення Полтавщина Суспільство 

Охочих запрошують на Колядки в Гоголево і музей Весілля з Полтави з InGreen

 Охочих запрошують на Колядки в Гоголево і музей Весілля з Полтави з InGreen

Екскурсія «На різдвяні колядки в Гоголеве і музей Весілля» включає два театралізованих дійства із живим музичним супроводом.

Вперше з Полтави на цю екскурсію їздили в 2014 році, йдеться на сайті організаторів.


Колядування – найпоетичніше Різдвяне дійство, що відроджене у гоголівській садибі. Кожен відвідувач зможе відчути атмосферу ХІХ століття. Приємною несподіванкою  стане зустріч із «мамою» Гоголя, його «молодшою сестрою Ольгою», які поділяться цікавими спогадами. У флігелі «письменник» працюватиме над створенням своїх геніальних творів.

Продовжать «мандрівку» українські колядки. Парубки та дівчата у святкових національних костюмах із музиками, козою, різдвяною зіркою та іншими героями наповнять гоголівську оселю святковим настроєм. Душу кожного присутнього засіють не тільки зерном, а й побажаннями добра, здоров’я, злагоди та миру!


“Ми відвідаємо козацьке селище Великі Будища. Тільки там є унікальна можливість взяти участь в таїнстві обряду українського весілля. Дізнатися про традиції наших предків, і значенні сучасних весільних обрядів. Наречених обирають серед учасників поїздки і в музеї «грають весілля» із піснями у авторському виконанні народного колективу «Берегиня»”, – розповіла координатор поїздки Ольга Влох.


Програма поїздки:
10.00 – виїзд з Полтави.
театралізоване дійство в музеї ВЕСІЛЛЯ!
театралізований виступ з колядками та щедрівками та екскурсія в музеї Миколи Гоголя!
Самостійний короткий огляд території заповідника.
17.00 – дорога. Прибуття в Полтаву.

Перейти до вмісту