Ви тут:
здоров’я Полтавщина Суспільство 

Минулого року в лікарні “Кременчуцька” кардіологи провели 143 коронаграфії та 107 стентувань

Минулого року в лікарні “Кременчуцька” кардіологи провели 143 коронаграфії та 107 стентувань

За перший рік дії програми «Стоп Інфаркт» кардіологи  провели 143 коронаграфії та 107 стентувань.

Про це в рамках звіту за рік роботи лікарні  «Кременчуцька» повідомив її керівник Віктор Сичов. Він наголосив, що в рамках програми для жителів міста на безоплатній основі проводять коронографію та стентування артерії, повідомляють у міській раді.
Разом із цим місто взяло на себе витрати на лікування  першої доби після проведення вищевказаних маніпуляцій, які для пацієнта є найскладнішими та досить витратними. Кошти на ці цілі виділяються з міського бюджету. Зокрема,  в 2017 році  з цього джерела фінансування було спрямовано близько  2 млн гривень.  У міському бюджеті – 2018 року на проведення коронографій і стентувань передбачено 6 млн 900 тис. гривень.
За інформацією керівника комунального підприємства лікарня «Кременчуцька» Віктора Сичова, під дію програми «Стоп Інфаркт» підпадають кременчужани, які звертаються за медичною допомогою з інфарктом або передінфарктним станом. Минулого року в кардіологічному відділенні було надано допомогу 282 пацієнтам із інфарктом. Окрім того,  на базі лікарня «Кременчуцька»  вперше було встановлено кардіостимулятор.
Перейти до вмісту