Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

До складу координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Полтавській ОДА увійшли п’ять нових учасників

До складу координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при Полтавській ОДА увійшли п’ять нових учасників

Відбулося засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при обласній державній адміністрації.

Учасники зустрічі розглянули кілька питань, зокрема про підсумки роботи координаційної ради за 2017 рік, стан організації й виконання обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 – 2020 роки, про результати роботи з реалізації заснування стипендії імені Героя Небесної Сотні Ігоря Сердюка, пропозиції щодо внесення змін до складу координаційної ради. Крім того, ознайомилися й затвердили план роботи ради на 2018 рік.

– Наша координаційна рада працює перший рік. Утворена згідно з відповідним розпорядженням і нормативними документами. Хоч це і дорадчо-консультативний орган, але до її складу входять представники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, які працюють у сферах освіти, культури, інформаційної діяльності, сім’ї, молоді та спорту, тому є певні важелі в роботі. Маємо можливість залучити і військкомат, – зазначив начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, заступник голови координаційної ради Олександр Буцький.

– Проводити засідання координаційної ради ми почали із квітня минулого року. Нині таких зустрічей у нас відбулося п’ять. Усі питання розглянуто. За результатами засідань Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського й Департамент освіти і науки облдержадміністрації уклали методичні рекомендації щодо розробки комплексів національно-патріотичного виховання в школах. Цього року хотілося б закцентувати увагу на роботу координаційних рад на місцях – при РДА, МВК й ОТГ. Запрошуватимемо їх учасників на наші засідання, зокрема й слухатимемо звіти про їхню роботу, – додала головний спеціаліст відділу сім’ї та молоді Управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, секретар координаційної ради Марина Засенко.

Про стан організації виконання обласної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 – 2020 роки поінформувала начальник відділу закладів інтернатного типу, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Ухань. Вона зазначила, що у 2017 році заходи відповідної програми були виконані в повному обсязі. Крім того, розповіла, що Департамент освіти і науки ОДА підготував пакет документів, необхідних для затвердження стипендії імені Героя Небесної Сотні, Героя України Ігоря Сердюка для учнів, студентів, молодих учених Полтавщини на сесії Полтавської обласної ради. Наразі направлені листи до Громадської ради при ОДА, Департаменту фінансів і Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації для експертної оцінки.

Члени координаційної ради заслухали претендентів на входження до її складу, запитали їх, як вони планують працювати в цьому дорадчо-консультативному органі. Ухвалили прийняти п’ятьох претендентів до складу ради. Натомість Олександр Буцький запропонував упродовж двох-трьох місяців п’ять пасивних учасників ради вивести з її складу. 



Перейти до вмісту