Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Виставу про правила дорожнього руху показали в Гребінці

Виставу про правила дорожнього руху показали в Гребінці

Близько сотні юних пішоходів міста Гребінка стали учасниками театралізованого дійства про правила дорожнього руху. Поєднати театральний гумористичний контент, захоплюючі розвиваючі ігри, емоційні ілюстрації та вікторини вдалося завдяки програмі Британської Ради в Україні та співпраці між громадськими активістами, соціальними службами та закладами освіти. Підвищували у такий спосіб безпеку дітей учасники студії сучасного танцю «Ренесанс» та активісти Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» 08 грудня 2017 року на сцені Гребінківського районного будинку культури.

«Наші дії викликані високим рівнем травматизму на дорогах, особливо серед дітей та підлітків. Ми хочемо, що б учасники дорожнього руху користувалися простими і зрозумілими правилами та засобами, що можуть їх убезпечити від дорожньо – транспортних пригод», – говорить один з організаторів дійства Олександр Чепур.

На думку активіста, одним з таких засобів може бути світловідбивач, використовуючи який, пішоходи стають більш видимими на дорозі у темний час доби. Тож, кожен учасник отримав у подарунок від організаторів наліпки – флікери.

Неабияке захоплення у малечі викликала тематична дитяча міні – вистава “Стривай”. Костюмовані персонажі з улюбленого мультфільму «Щенячий патруль» познайомили глядачів з історією виникнення правил, основними дорожніми знаками та здійснили цікаву подорож у світ дорожнього руху.

Учасник програми «Активні громадяни», художній керівник студії сучасного танцю «Ренесанс» Дмитро Лоховицький має двох дітей, тому тема безпеки йому дуже близька.

«У нашій виставі грають в основному діти, тому ефект має бути максимальним, коли діти розповідають про правила поведінки на дорозі дітям», – говорить Дмитро Лоховицький.

Тематичні інтерактивні блоки з використанням підлогової гри – лабіринту для дітей «Лабірудза», захоплюючими розвиваючими іграми, та вікторинами запропонували малечі на завершення акції. До заходу долучилася Гребінківська районна бібліотека, на базі якої для малечі презентували дитяче видання за авторством Ольги Дробишевої, керівниці ГО «Трафік Челендж» «1000 і один поворот». Дітям розповіли про флікери, закріпили набуті знання вікториною та поширили це унікальне видання.

На сторожі безпеки активні громадяни планують стояти і надалі, задля цього втілюватимуть проекти соціальної дії. Цей захід став можливим завдяки проекту «Прості речі рятують життя» , що підтримується Британською радою в Україні.

Перейти до вмісту