Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Вартість повірки лічильників на холодну воду тепер залежить від кількості таких вузлів у помешканні — «Полтававодоканал»

Вартість повірки лічильників на холодну воду тепер залежить від кількості таких вузлів у помешканні — «Полтававодоканал»

Постанова НКРЕКП № 1344 від 2.11.2017 року, що набрала чинності 29 листопада, змінила умови повірки лічильників. Відтепер абоненти, котрі мешкають у багатоповерхових будинках, мають окремо сплачувати за зняття, транспортування, повірку та монтаж вузла обліку. Натомість, за рахунок виокремлення вказаного платежу, відбулося зниження тарифів на водопостачання та відведення стоків.

Раніше Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг включила вартість повірки лічильників води до існуючих тарифів. Таке правило, після набуття чинності відповідною постановою, почало діяти з жовтня 2016 року.

За період від цієї дати і до 29 листопада цього року, коли в дію вступила чергова постанова НКРЕКП, абоненти водопостачання нічого не сплачували за повірку технічного стану вузлів обліку, — наголошує начальник інспекції з контролю за водокористуванням «Полтававодоканалу» Богдан Чупринюк. — Нині ж, замовляючи таку експертизу, користувачі мають сплатити певну суму коштів.

Дана постанова змінює правила перевірки водомірів тільки для мешканців багатоповерхівок. Для абонентів приватного сектору такі послуги залишаються включеними в тарифи з водокористування. Хоча, невдовзі, говорять фахівці, зміни торкнуться і їх.

Завдяки тому, що вартість повірки вузлів обліку винесли з тарифів, вони, для абонентів водоканалів з багатоповерхівок, знизилися. Не виняток і споживачі, котрих обслуговує «Полтававодоканал». Зокрема, тариф на водопостачання тепер складає 8,112 грн/м3, а за водовідведення необхідно сплачувати 6,324 грн/м3.

Вартість повірки лічильників тепер залежить від кількості таких вузлів у помешканні, — додає Богдан Чупринюк. — Якщо у квартирі встановлений 1 водомір, абонент має сплатити 210 грн, а якщо вузлів 2 — 294 грн 99 коп.

Процедура перевірки технічного стану лічильників, говорить фахівець, не змінилась. Для того, щоб пройти чергову повірку вузла обліку, абонент має звернутися до абонвідділу, на Спаську, 9, та зробити відповідну заявку. Потім фахівці демонтують лічильник, перевірять його в лабораторії та встановлять після того, як споживач сплатить за проведені роботи.

Прес-служба «Полтававодоканалу»

Перейти до вмісту