Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві встановили додаткові контейнери «ОдежиНА» (ФОТО)

У Полтаві встановили додаткові контейнери «ОдежиНА» (ФОТО)

Іще 2 додаткові контейнери соціальної ініціативи «ОдежиНА» встановили на базі Полтавського Батальйону Небайдужих (в Свято-Успенському кафедральному соборі).

«Після того, як у жовтні минулого року ми встановили 2 контейнери, отримали величезну підтримку від полтавців. Ми планували розвантажувати одяг 1-2 рази на тиждень, а бували дні, коли речі вивозили двічі на день», – зазначила представниця БО «Світло надії» Олена Чикурова.

Виготовлення 3-х контейнерів стало можливим за підтримки Полтавської ОДА: в рамках реалізації проекту «Відкрите суспільство».

Приміщення ПБН обрали не випадково, оскільки значна частина речей, які приносять полтавці до контейнерів, потрапляє саме сюди.

«Крім цього містяни, а також віряни часто приносять речі, що були у вжитку до храму. Тепер це буде зробити зручніше і комфортніше: покласти пакет із речами, а не шукати, куди його краще поставити. Також ми будемо долучатись до процесу сортування речей, а не лише його відправки», – сказала Олександра Сиротенко, представниця ПБН.

За словами організаторів планується, що 3-й бак буде встановлений з весни у підземному переході «Злато місто».

Довідково: перші 2 контейнери (у переході «Злато місто» та на 4-му поверсі ТРЦ «Київ») були встановлені у жовтні 2016 року. За весь час ініціативи було зібрано близько 4 тон речей, не було зафіксовано фактів вандалізму. Жодна одна річ з контейнера не потрапила до сміттєвого баку: та незначна частина одягу (близько 5%), що не була придатна для подальшого використання, була спрямована на виготовлення маскувальних сіток для зони АТО.

Перейти до вмісту