Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відкрили меморіальну дошку основоположнику українського акушерства Нестору Максимовичу-Амбодику

У Полтаві відкрили меморіальну дошку основоположнику українського акушерства Нестору Максимовичу-Амбодику

Сьогодні Перинатальний центр Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського святкує своє п’ятиріччя. На стіні центру відкрили меморіальну дошку вченому, енциклопедисту, медику, професору, акушеру, ботаніку, фізіотерапевту Нестору Максимовичу-Амбодику, присвячену 275-й річниці від його народження.

А тренінговий центр для студентів-медиків, що знаходиться у Перинатальному центрі носитиме його ім’я.

“Україна має сьогоднішнє акушерство та педіатрію завдяки вченому Нестору Максимовичу-Амбодику. У пам’ять про його ґрунтовну працю ми сьогодні й відкрили меморіальну дошку”, – сказав голова Полтавської ОДА Валерій Головко.

На відкриття дошки завітало чимало студентів-медиків та лікарів.

Дошку встановили за ініціативи Громадської ради при Полтавській ОДА, за підтримки керівництва області та обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського.

“Сьогодні незабутній день у житті всієї неньки – України, тому що знайшов своє визнання великий вчений з Полтавщини Нестор Максимович-Амбодик. Його тодішні відкриття, сьогодні полегшують роботу акушерів, які беруть велику участь у появі на світ нового життя”, – наголосив голова Громадської ради при Полтавській ОДА Володимир Голуб.

Заступник головного лікаря по акушерству та гінекології Полтавської обласної клінічної лікарні імені Скліфосовського, керівник перинатального центру Вікторія Ващенко розповіла, що за п’ять років роботи перинатального центру налагоджено колективну роботу лікарів.

“За цей час у нашому центрі народилося понад 10 тисяч малюків. Кожного року народжується близько 100 двієнь та 1-2 трійні. Також народжуються передчасно народжені дітки — більше двох тисяч. Завдяки сучасним перинатальним технологіям зменшилось народження діток вагою до одного кілограма”, – додала вона.

Перейти до вмісту