Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах встановили соціальну рекламу громадського хабу

У Лубнах встановили соціальну рекламу громадського хабу

Вісім громадських організацій, що діють на Полтавщині успішно завершили програму навчання з організаційного розвитку. Організовує його Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ». Ініціативні групи і громадські організації покращили свої процедури врядування, навчилися більш ефективно управляти членством і волонтерською діяльністю та почали застосовувати адвокаційні практики. Щоб допомагати організаціям громадянського суспільства у досягненні своєї фінансової стабільності, демократичного представництва та наданні якісних соціальних послуг активісти створили хаб організаційного розвитку. А у рамках інформаційної кампанії встановили соціальну рекламу, в якій розповідають про вдалі практики своїх проектів та запрошують до співпраці.

Олександр Чепур, керівник громадської організації «Твій Світ» говорить, що  у 2016 році його організація отримала допомогу для розробки 2-річного плану розвитку потенціалу, працювала над зміцненням процедур врядування, розробкою політик щодо волонтерської діяльності, фінансової стабільності та зав’язків з громадськістю. Відразу ж до навчання запросили і інші організації, які найбільше того потребують, як новостворені.

У 2017 році ряд організацій завершили програму організаційну розвитку з дуже позитивною динамікою, поліпшили свої внутрішні політики і практики врядування та ввели інновації у свою діяльність. 

Оцінка показала, що навчання з організаційного розвитку в рамках роботи хабу привела до значних результатів у розвитку громадських організацій та ініціатив.

«Завдяки підтримці ГО «Твій Світ» ми виросли з маленької місцевої ініціативної групи в лідера, який допомагає представникам не тільки нашої основної цільової групи – переселенцям, але і іншим. За останні 2 роки ми зосередили увагу на розвитку напрямку проектного менеджменту, що дозволило створити свої власні проекти і отримати підтримку від донорів. Це, безумовно, робить нас сильнішими і стійкішими у фінансовому плані»,– говорить Юлія Кузовкова, голова Благодійної організації «Благодійний фонд Вектор плюс».

В даний час хаб надає послуги на добровільних засадах. Проте, експерти працюють над вирішенням проблеми подальшого розвитку, розширення мережі, підвищення фінансової стійкості.

Запрошують інші організації працювати на різних майданчиках і платформах, надають консультації з питань реєстрації громадського об’єднання, пошуку грантів, фінансових процедур, політик і практик належного врядування.

 Тільки з початку року було надано 182 консультації різним громадським об’єднанням, волонтерським та ініціативним групам тощо.

Частина навчання та створення хабу було організовано в рамках проекту «Посилення спроможності неурядової організації, як запорука її активності у суспільстві та зацікавленості у власному організаційному розвитку». Цей проект впроваджується завдяки гранту, наданого через Програму «Link CSOs Ukraine» Регіонального Екологічного Центру для Центральної та Східної Європи. Проект фінансується Міністерством Клімату та Довкілля Норвегії.

Перейти до вмісту