Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Кременчуці затвердили цільову програму лікування онкологічних та гематологічних захворювань на 2018-2020 роки

У Кременчуці затвердили цільову програму лікування онкологічних та гематологічних захворювань на 2018-2020 роки

Сьогодні на сесії Кременчуцької міської ради прийнято рішення «Про затвердження Міської цільової програми лікування онкологічних та гематологічних захворювань на 2018-2020 роки».

Така програма приймається у місті вперше з метою підтримки кременчужан, хворих на онкологічні та гематологічні захворювання, а також на заходи щодо раннього виявлення та попередження цих хвороб, повідомляють у міській раді.

За інформацією управління охорони здоров’я станом,  на 01.01.2017 у Кременчуці знаходиться на обліку  7011 онкохворих.  В структурі захворюваності перше місце займає рак молочної залози -1190 випадків; друге місце – рак шкіри – 520 випадків; третє – рак легенів – 490 випадків;
четверте – рак ободової кишки – 480 випадків; п’яте рак  кровотворних органів – по 290 випадків; на шостому – рак шлунку – 250 випадків.
У зв’язку з недостатнім забезпеченням хіміопрепаратами,  колонієстимулюючими факторами за бюджетною програмою «Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного  характеру» унеможливлює проведення   курсів хіміотерапії всім хворим. Має місце також напруженість із забезпеченням медикаментів, які використовуються для лікування гематологічних захворювань.
Метою Програми є зниження рівня захворюваності і смертності від онкологічних та гематологічних захворювань шляхом забезпечення створення системи безперервного надання якісних і доступних послуг з профілактики та діагностики цих захворювань, насамперед, серед представників груп підвищеного ризику, послуг з лікування, догляду і підтримки людей, які живуть з онкологічними та гематологічними захворюваннями, у рамках реформування системи охорони здоров’я.
Заходами програми передбачено дооснащення кабінету патології шийки матки Міського пологового будинку кольпоскопічним обладнанням, діагностичним обладнанням: маммографом; приладом для проведення полімеразної ланцюгової реакції в режимі «реального часу»;  термоциклером для створення лабораторії полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) – придбання реактивів для діагностики різних захворювань в онкології, гінекології, урології, папілома вірусів, вірусних гепатитів В,С,Д, забезпечення закупівлі необхідної кількості препаратів для лікування хворих на онкологічні захворювання, придбання необхідної кількості препаратів для лікування хворих на гематологічні  захворювання. На виконання цієї програми у 2018 році буде передбачено близько 9 млн грн.

 

Перейти до вмісту