Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Рятувальники Полтавщини роз’яснюють громадянам як запобігти пожежі в будинку

Рятувальники Полтавщини роз’яснюють громадянам як запобігти пожежі в будинку

11-12 грудня фахівці Служби порятунку «101» провели інформаційно-профілактичні бесіди з мешканцями міст Полтава, Горішні Плавні, Кременчук, Миргород, Гадяцького, Полтавського, Оржицького, Хорольського, Решетилівського, Семенівського та Шишацького районів.

Під час спілкування співробітники ДСНС роз’яснювали громадянам правила пожежної безпеки у побуті та вручили тематичні листівки.

Рятувальники наголошували, що основними причинами виникнення пожеж в житловому секторі є необережне поводження з вогнем, несправність та неправильна експлуатація приладів газопостачання та опалення, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів. Фахівці Служби радили утримувати в справному стані електромережу, електричні прилади, прилади опалення і дотримуватися заходів безпеки при їх експлуатації. Також, рекомендували не захаращувати сходові клітини, холи, коридори загального користування та підходи до засобів пожежогасіння. Про це повідомили в УДСНС України у Полтавській області.

Спілкуючись з людьми, рятувальники нагадували, що у разі виникнення пожежі, необхідно негайно повідомити про це за телефоном 101. Також, потрібно евакуювати з приміщення дітей та людей похилого віку.

Шановні громадяни, пам’ятайте, що лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню!

 

Перейти до вмісту