Ви тут:
Головне Культура Полтавщина Суспільство 

Полтавський гурт O. Torvald представив власну версію різдвяного хіта

Рок-гурт O.Torvald, який має полтавське коріння, представив кавер на українську колядку “Щедрик” авторства композитора Миколи Леонтовича.

Пісня “Ракамакафо” була представлена напередодні, 23 грудня, під час фінального шоу “Х-Фактору”, повідомляє “Обозреватель“.

За словами фронтмена групи Жені Галича, пісня-ностальгія повертає слухача щонайменше на десять років назад, коли вони не мали матеріальних благ, але при цьому були щасливі.

“Ми з хлопцями помітили, що в новорічному ефірі цього року дуже мало святкового настрою, і згадали про пісню, написану 5-6 років тому. У підсумку підставили семпл “Щедрика” у драйвову гітарну гармонію, і таким чином повернули людей в атмосферу різдвяного таїнства. Адже “Щедрик” – це велична мелодія всіх часів і народів, написана нашим українським композитором. Для багатьох – це головний символ свят, який зберігся з дитинства. Щойно починає грати “Щедрик”, відчувається Новий рік, Різдво, запах бенгальських вогнів”, – підкреслив він.

Назва пісні “Ракамакафо” також обрана з ностальгічних міркувань. Це слово з пісні “Freestyler” раніше популярної групи BomfunkMCs.

Перейти до вмісту