Ви тут:
Полтавщина Прес-релізи Суспільство 

Полтавщина – лідер нової генерації енергоефективних шкіл

Полтавщина – лідер нової генерації енергоефективних шкіл

Майже два місяці тому команда соціального Проекту «Енергоефективні школи: нова генерація» (далі – Проект), який впроваджує Всеукраїнська благодійна організація «Інститут місцевого розвитку» – за фінансування енергетичної кампанії ДТЕК, почала розсилати керівництву обласних та районних  державних адміністрацій, міським, селищним та сільським головам  листи щодо сприяння залученню до участі у Проекті  загальноосвітніх навчальних закладів їхніх населених пунктів.

Головними цілями Проекту є виховання обізнаних та свідомих споживачів, які розуміють технічні та фінансові проблеми виконавців житлово-комунальних послуг і своїми діями підтримують їх: економно споживають енергетичні та інші ресурси і своєчасно за них сплачують; формування відповідальних власників своєї квартири та будинку,  лідерів енергоефективності, активних і мотивованих знавців житлово-комунальної грамоти.

Нагадаємо, що в рамках Проекту вперше в Україні відкрито цілодобову безкоштовну онлайн-програму дистанційного навчання (ПДН) курсу за вибором «Основи енергопостачання та енергозбереження» для учнів 6-8 класів та факультативного курсу для учнів 9-11 класів «Абетка з основ житлово-комунального управління», які схвалені Міністерством освіти і науки.  Завдяки необмеженому покриттю через дистанційний формат навчання, діти навіть із самих маленьких та віддалених від центру населених пунктів мають унікальну можливість долучитися до Проекту. Єдина умова – доступ до Інтернету.

Приємно відмітити, що переважна більшість очільників міст та регіонів, керівництво підрозділів освіти, адміністрація та педагогічні колективи загальноосвітніх навчальних закладів   підтримали інноваційний Проект «Енергоефективні школи: нова генерація».

Безумовним лідером у рейтингу регіонів є Полтавська область,  керівництво якої розуміє необхідність і підтримує формування запиту на енергоефективність серед місцевих громад як запоруки досягнення нашою державою енергетичної незалежності.

До участі у ПДН Проекту долучилися 69 шкіл із 52 населених пунктів Полтавщини. Причому така кількість учасників пояснюється  активністю шкіл селищних та сільських шкіл Гадяцького, Хорольського, Кобеляцького та інших районів області.

Полтава налічує  50 ЗНЗ, з яких у ПДН зареєструвалися 5 (10%), а в місті Горищні Плавні у Проекті працюватимуть 6 ЗНЗ, що становить 75% їх загальної кількості.

Перейти до вмісту