Ви тут:
Суспільство Україна 

Геннадій Зубко: Уряд затвердив Статут та Порядок використання коштів Фонду енергоефективності

Геннадій Зубко: Уряд затвердив Статут та Порядок використання коштів Фонду енергоефективності

Уряд затвердив Статут Фонду енергоефективності та механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті 2018 року. Це дозволить почати процес запуску та роботи Фонду енергоефективності як державної установи. Так Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття відповідних постанов КМУ.

Він наголосив, що це рішення є однією з основних умов для підписання фінансової Угоди про співпрацю між Урядом України та ЄС в рамках створення Фонду енергоефективності.

«Таким чином створено умови для співфінансування його діяльності за рахунок донорської допомоги від міжнародних фінансових організацій», – зауважив Геннадій Зубко.

За його словами, Фонд здійснюватиме підтримку ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження в житловому секторі.  Робота Фонду  також спрямована забезпечення дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності.

Нагадаємо, фінансування Фонду енергоефективності у Держбюджеті на наступний передбачене у розмірі 1,6 млрд грн. Крім цього, на фінансування Держпрограми з енергоефективності («теплі кредити») у проекті держбюджету передбачено 400 млн грн. Також, за словами Віце-прем’єра, Європейський Союз надасть 100 млн євро підтримки програм Фонду енергоефективності.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України

Перейти до вмісту