Ви тут:
Прес-релізи 

Алгоритм виправлення помилок у додатку 5 до декларації з ПДВ

Алгоритм виправлення помилок у додатку 5 до декларації з ПДВ

Державна податкова інспекція у м.Полтаві повідомляє, що листом ДФС України від 14.12.2017 р. №2994/6/99-95-42-03-15/ІПК надано індивідуальну податкову консультацію, у якій зазначено, що виправлення помилок, допущених у додатку 5 до податкової декларації з ПДВ та які не вплинули на числові показники декларації, проводиться шляхом подання Уточнюючого розрахунку. До нього додається Розшифровка з відміткою «Уточнюючий».

При цьому у даному випадку до графи 4 Уточнюючого розрахунку переносяться показники декларації, Розшифровка до якої уточнюється, до графи 5 – всі відповідні показники декларації з урахуванням виправлених помилок (відповідають показникам з графи 4), а графа 6 не заповнюється.

Виправлення помилок у записах по контрагентам у Розшифровках проводиться способом коригування.

Для виправлення запису неправильно вказаного індивідуального податкового номеру контрагента (покупця або постачальника) в уточнюючій Розшифровці:

1) повторюється помилковий запис ІПН, при цьому вартісні показники вказуються зі знаком «-» (тобто сторнуються);

2) вказується правильний запис за операціями з контрагентом за звітний (податковий) період, за який виправляються помилки повністю (включаючи вартісні показники);

3) підсумковий рядок «Усього за звітний період» не заповнюється.

Сектор організації роботи Державної податкової інспекції у м. Полтаві

Перейти до вмісту