Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

788 полтавців учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС отримали санаторно-курортне лікування

788 полтавців учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС отримали санаторно-курортне лікування

У 2017 році, у рамках державної програми соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, санаторно-курортним лікуванням забезпечено 788 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  віднесених до 1 категорії та 9 дітей з інвалідністю, пов’язаною з наслідками Чорнобильської катастрофи.

Послуги санаторно-курортного лікування, на підставі укладених тристоронніх договорів,  протягом року надавалися 38 санаторними закладами, які обрали громадяни. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Запроваджений з поточного року новий підхід до оздоровлення, надав право громадянам самостійно обирати санаторно-курортний заклад відповідно до медичних рекомендацій та індивідуальних потреб, за бажанням здійснювати доплату за рахунок власних коштів, у разі коли  в обраному санаторії вартість санаторно-курортного лікування перевищував розмір допомоги для компенсації вартості путівок, затверджений на Урядовому рівні.

Право вільного вибору санаторно-курортного закладу дозволило учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії оздоровлюватись в санаторіях Полтавської області. Всього в санаторіях «Псьол», «Миргород», «Нові Санжари» оздоровились 205 учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії, що складає 26% від загальної кількості  громадян, оздоровлених у поточному році.

Завдяки адресності надання послуг з санаторно-курортного лікування, до управлінь соціального захисту населення до 15 жовтня 2017 року подано заяв на оздоровлення у 2018 році на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

У наступному році продовжує діяти Порядок надання щорічної допомоги для компенсації вартості путівок  санаторно-курортним закладам та  закладам відпочинку, здійснення доплат  за рахунок власних коштів, виплати грошової компенсації громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 23.11.2016 №854 «Деякі питання санаторно-курортного лікування та відпочинку громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Перейти до вмісту