Ви тут:
Відео Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

“Я розіб’юся вщент, але зроблю матеріал, який маю презентувати”, – фотокореспондент Анна Чапала зустрілася зі студентами ПНПУ (ФОТО, ВІДЕО)

“Я розіб’юся вщент, але зроблю матеріал, який маю презентувати”, – фотокореспондент Анна Чапала зустрілася зі студентами ПНПУ (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка, у Музеї Раїси Кириченко, за підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Полтавської ОДА, відбулася творча зустріч студентів факультету філології та журналістики з фотокореспондентом ОКІА “Новини Полтавщини”, володаркою Гран-прі ХІХ Міжнародної фотовиставки газети “День” Анною Чапалою.

Цього року, під егідою газети “День”, у Києві відбулася Міжнародна фотовиставка. Традиційно для таких конкурсів визначають кращих з кращих. За 19 років проведення цього конкурсу вперше перемогла дівчина, полтавка, випускниця ПНПУ 2011 року, фотокореспондент ОКІА “Новини Полтавщини” Анна Чапала.

Тож, під час зустрічі, Анна розповіла чому обрала саме цю професію, поділилася досвідом репортажної зйомки та роботи у зоні військового конфлікту.

– Взагалі, це не моя діяльність чи захоплення — це моє життя. Бо я не відокремлюю роботу від творчості. Це те, що мені подобається, те, чим я займаюся щоденно. Я вважаю, що кожен має працювати на своєму місці якісно. Журналіст повинен писати, фотокореспондент — фотографувати. Є зараз універсали, я не проти цього, але я за якісну роботу, за те, щоб був якісний текст і якісні фото. Якщо я спеціалізуюся на фотографії, я розіб’юся вщент, але я зроблю матеріал, який маю презентувати. А з текстами мені часто допомагають колеги-друзі, – розповіла Анна.


 

– Подібні заходи ми проводимо для того, аби студенти знали більше про випускників ВУЗу та як вони професійно реалізувалися. Серед кола полтавських журналістів багато випускників саме педагогічного університету, тому це започаткування буде продовжено. Ми хочемо зацікавити студентів, підтвердити правильність їхнього вибору. Анна Чапала молода та дуже талановита, вона нещодавно закінчила ПНПУ, але у неї уже багато досвіду, яким можна ділитися з майбутніми журналістами, – зазначила в.о. директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської ОДА Вікторії Пилипенко.

Вона також розповіла, що Департамент має постійну співпрацю з вишем, зокрема, сприяє проходженню стажувань студентів в редакціях та на телебаченні.

– Наша зустріч сталася спонтанно, ми обговорювали тенденції розвитку крайової журналістики, і виникла гожа ідея зібратися у студентському колі. Ми завжди намагаємося розвантажити затеоризованість журналістської підготовки за допомогою подібних заходів. Бо дотепер існує суперечка — що то є журналістика, чи це мистецтво чи це робота, чи ремесло, чи постійний пошук себе. І для того, аби відповідь було легше знайти, ми і проводимо такі імпрези, – підсумував викладач Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка Гліб Кудряшов.






Перейти до вмісту