Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

У Полтаві відбувся семінар для керівників ЦНАП області

У Полтаві  відбувся семінар для керівників ЦНАП області

У Полтаві представники ЦНАПів райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад  обговорили проблеми роботи центрів надання адміністративних послуг.

Семінар-нарада організована представництвом Фонду Фридриха Наумана.

Як розповів заступник голови правління центру місцевого самоврядування міста Львів Ігор Бригілевич, такі семінари проводять в Україні з 2010 року. У Полтаві це 80 –тий захід.

«Зараз ця тема актуальна для об’єднаних територіальних громад. Саме багато ОТГ нині думають про те, щоб створти центри надання адмінпослуг», – розповів Ігор Бригілевич.  

Нині на Полтавщині діють ЦНАПи в 25 районах: 6 міських та 12 центрів в об’єднаних територіальних громадах. За словами директора  Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської обласної державної адміністрації Інни Іщенко в області установи працюють по-новому, а їхніми послугами користуються 13% жителів регіону.

«Сучасний центр цього року відкрився в Пирятинській ОТГ. 28 листопада відкриють такий центр в Глобинській ОТГ. Питання наближення послуг на місцях – основний ключовий момент реформи децентралізації. І ми повинні донести до керівників, що надання якісних послуг – це довіра до влади. Адже на сьогодні перелік адміністративних послуг зростає. За останню постановою перелік зріс до 136», – сказала   Інна Іщенко.

В Україні до кінця цього року та на початку наступного будуть введені в дію в ОТГ 26 центрів надання адміністративних послуг. У планах за 3-4 роки створити кілька сотень центрів по Україні.








Перейти до вмісту