Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді відкрили соціальне підприємство “Промінь надії” (ФОТО)

У Миргороді відкрили соціальне підприємство “Промінь надії” (ФОТО)

У рамках проекту «Працевлаштування та розвиток трудових ресурсів осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах», у Миргороді відкрили соціальне підприємство «Промінь надії» за участі директора Корпусу миру США в Україні Денні Робертсона.

Проект реалізується Миргородською міською молодіжною громадською організацією «За нами майбутнє», центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миргородської міської ради, де працює волонтер Корпусу миру США в Україні Роксана Мартінез, за фінансової підтримки Корпусу миру СІЛА в Україні, програми РЕРРАН та за сприяння Миргородської міської ради, благодійної організації «Світло надії», соціального підприємства «Навчально – виробничий центр». Про це повідомили у Миргородській міській раді.

За словами директора Корпусу миру США в Україні Денні Робертсона, проект забезпечує комплексний підхід до соціальної реабілітації осіб, які опинилися в складних життєвих обставинах, шляхом проведення профорієнтаційних інтерактивних тренінгів, а також створення соціального підприємства для подальшого працевлаштування учасниць проекту.

Як розповів директор Центру соціальних служб для сім’ї , дітей та молоді Володимир Кір’ян, у рамках реалізації проекту, організували низку тренінгів, спрямованих на надання психологічної та інформаційної підтримки учасницям, підвищення їх мотивації до працевлаштування, подоланні бар’єрів, викликаних стигматизацією та дискримінаціє. Також тренінги дозволили підвищити знання учасниць щодо їх прав та можливостей, у тому числі в сфері трудових відносин, а також сприяли зниженню рівня їх тривожності та підвищенню адаптивних навичок в колективі.

За словами міського голови Сергія Соломахи, така модель соціального підприємництва для Миргорода є новою. Її поява сприятиме становленню суспільного добробуту та покращенню соціального клімату в місті. Створення соціального підприємства дає реальну можливість для надання 12 робочих місць людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, що дозволить достатню забезпечити їх соціальну активність, подолати проблему психологічної адаптації, підвищити відчуття власної значимості та працювати з користю для себе та громади.

Прибуток соціального підприємства буде спрямовуватися на реалізацію соціально значущих проектів громади міста.

Загальна вартість проекту становить 22460 доларів США із них грантові кошти надані урядом США 16534 доларів США та власний внесок громади Миргорода 5926 доларів США.

Перейти до вмісту