Ви тут:
Надзвичайні ситуації Полтавщина Суспільство 

У Машівці будівельники знайшли кістки людини часів II світової війни

У МАШІВЦІ ЗНАЙШЛИ РЕШТКИ КІСТОК ЛЮДИНИ ЧАСІВ 2-Ї СВІТОВОЇ ВІЙНИ

До Машівського відділення поліції 10 листопада 2017 року надійшло повідомлення про те, що під час проведення будівельних робіт на території підприємства в с. Кошманівка Машівського району було виявлено рештки людських кісток.

На місце події було направлено слідчо-оперативно групу, яка встановила, що група робітників підприємства розкопувала старий фундамент однієї із технічних споруд підприємства, під час розкопок на глибині близько 180 см було виявлено частину кістки людської гомілки, а в подальшому в даному місці виявлено близько 50 частин та фрагментів людських кісток – ребра, людський череп, та багато інших.

Також було встановлено, що дану будівлю було здану в експлуатацію в 1984 році, і до 2017 року будівельних робіт під фундаментом не проводилось, а з огляду на на те, що кістки сильно зітліли та розколювались при найменшому дотику.

Одна з версій озвучених старожилами села, що під час Другової світової війни неподалік даного місця знаходилось військове кладовище, і можливо дані кістки це все, що залишилось від воїна тих часів.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ст. 115 КК України, а рештки кісток вилучені та направлені на експертне дослідження за результатами якого, можна буде припускати про походження даних кісток, повідомило Машівське відділення поліції.

Перейти до вмісту